Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Πρώτα σχολείο, μετά μπάλα

Αγαπητά μας παιδιά, σεβαστοί γονείς
Επειδή πολλοί περιμένουν την μεταγραφική περίοδο  για να δουν αν έχει εκφραστεί κάποιο μεταγραφικό ενδιαφέρον από ΠΑΕ και επειδή άλλοι τόσοι περιμένουν να πάρουν σειρά, ήθελα να  σταχυολογήσω και να αναφέρω τον βαθμό προτεραιότητας που βάζουμε εμείς ως Ακαδημία.
α)  Ο στόχος  σε αυτή την ηλικία  πρέπει να είναι μια καλή  επίδοση πρώτα στο σχολείο και μετά στο γήπεδο.

β)  Καμία μεταγραφή  σε καμία ΠΑΕ δεν εγγυάται ρόδινο μέλλον.
Ο ποδοσφαιρικός «επαγγελματισμός» είναι όνειρο που επιτρέπεται να συνοδεύει τις προσπάθειες για  επαγγελματική αποκατάσταση, πρώτα όμως το σχολείο και μετά η μπάλα.
γ)  Το ποδόσφαιρο έχει επηρεαστεί  πάρα πολύ από την κρίση που περνά η χώρα μας.
Οι ομάδες έχουν αλλάξει  τον σχεδιασμό όπως και τον οικονομικό προγραμματισμό τους.  Δυστυχώς  δεν επενδύουν όπως παλιά στις υποδομές.
Ομάδες όπως  η Σκόντα Ξάνθης, ο Ατρόμητος, Ο Αστέρας, Ο Παναθηναϊκός κλπ δεν  φιλοξενούν πλέον  παιδιά  από την επαρχία για 3-4 χρόνια στα
οικοτροφεία τους ..   φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις  όπως ο  ΠΑΟΚ και ο
Ολυμπιακός.  Όμως και εκεί έγιναν τεράστιες περικοπές αλλά οι ξενώνες φιλοξενίας εξακολουθούν ακόμα να λειτουργούν. Όμως  όπως είπαμε είναι η εξαίρεση και είναι πάρα πολύ δύσκολο να  μπεις μέσα στις επιλογές τους.
δ) Η αγάπη  του παιδιού για το ποδόσφαιρο  και τον αθλητισμό  δεν πρέπει να συνδέεται και να δυναμώνεται από τόση μικρή ηλικία πάνω σε ουτοπιστικά όνειρα,  που αν δεν πραγματοποιηθούν απογοητεύουν  και  σκοτώνουν την χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός.
Αγαπητέ γονέα  να χαίρεσαι που έχεις ένα υγιές παιδί  που τρέχει, γελάει, παίζει, κοινωνικοποιείται και ευχαριστιέται αυτό που μπορεί να κάνει.
Εκεί οφείλουμε να εστιάσουμε πρωτίστως.  Αν τώρα καθοδόν προκύψει κάτι εμείς θα χαρούμε περισσότερο. Αυτό επιθυμούμε να είναι και το πνεύμα συνεργασίας μας.

Με εκτίμηση

Σάββας Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more