Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η αντιπολίτευση του Δήμου Πέλλας στην Πέλλα Τηλεόραση

   Το μεσημέρι της Παρασκευής, εκεί γύρω στις 15:20 ξεκίνησε άλλη μία εκπομπή "Με Άποψη" την οποία παρουσιάζει κι επιμελείται ο δημοσιογράφος Χρήστος Δημητριάδης. Στην εκπομπή αυτή είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί την αντιπολίτευση του Δήμου Πέλλας, ξεκινώντας μια σειρά εκπομπών στις οποίες το λόγο θα έχουν όλες οι αντιπολιτεύσεις των Δήμων του Νομού μας οκτώ μήνες μετά της Δημοτικές εκλογές.


   Στο πάνελ της εκπομπής βρέθηκαν ο κ. Θέμης Αρνάκης, Δημ. σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Παπανικολάου, ο κ. Γιάννης Σταυρίδης, Δημ. σύμβουλος με το συνδυασμό ΑΝΑΣΑ και η κ. Ολυμπία Παπαδοπούλου, Δημ. Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Πρόσκληση για να παρευρεθεί στην εκπομπή έγινε και στον κ. Καστερίδη, ο οποίος όμως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε κατέστη εφικτή η συμμετοχή του στο πάνελ.

   Οι καλεσμένοι της εκπομπής μίλησαν για την επανεκλογή του κ. Γρηγόρη Στάμκου και την ανάδειξη του συνδυασμού του σε Δημοτική αρχή. Ακόμα, αναφέρθηκαν στις εντυπώσεις που τους άφησαν οι μέχρι τώρα χειρισμοί της Δημοτικής αρχής στα θέματα του Δήμου με τον κ. Αρνάκη να εκφράζει την άποψη πως δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό με την επανεκλογή του κ. Στάμκου. Ακόμα, έκανε λόγο για την έλλειψη συννενόησης μεταξύ της Δημοτικής αρχής με την αντιπολίτευση, την έλλειψη οργάνωσής καθώς και προγράμματος. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Σταυρίδης όπως και η κ. Παπαδοπούλου.

   Αναφερόμενοι στα οικονομικά του Δήμου σύσσωμη η αντιπολίτευση έκανε λόγω για έλλειμμα που αποτυπώνεται στους ισολογισμούς των προηγούμενων ετών, για πλασματικούς προϋπολογισμούς, καθώς και για άγνοια των δημοτών για τα προβλήματα του τομέα αυτού. Η αντιπολίτευση έκανε λόγο και για τη μη πραγματοποίηση έργων που είχε επικαλεσθεί ο Δήμαρχος προεκλογικά.

   Οι αντιπολιτευτικές παρατάξεις που στελέχωσαν το πάνελ της εκπομπής φυσικά δε θα μπορούσαν να μη μιλήσουν για το πάρκο του Αγίου Γεωργίου εκφράζοντας τον έντονο αποτροπιασμό του για τη σημερινή του κατάληξη, καθώς και για το υπόγειο πάρκινγκ που είχε πει ο κ. Στάμκος πως βρισκόταν στα άμεσα σχέδιά του και δεν έχει υλοποιηθεί. Πιο συγκεκριμένα, οι προσκεκλημένοι ανέφεραν πως το εν λόγω πάρκινγκ δε θα έλυνε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης αντίθετα θα το ενδυνάμωνε, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης με υπαλλήλους που θα όριζε ο Δήμος θα έλυνε το πρόβλημα όπως συμβαίνει και στον Δήμο της Έδεσσας. Παράλληλα, ο κ. Σταυρίδης εξέφρασε την άποψή του πως θα έπρεπε να δημιουργηθεί στους πολίτες μια οικολογική συνείδηση σχετικά με τα μέσα μεταφοράς. Παίρνοντας θέση η κ. Παπαδοπούλου συμφώνησε με τους προλαλήσαντες συμπληρώνοντας σα λύση σχετικά με τη δημιουργία πάρκινγκ το στρατόπεδο Καψάλη τονίζοντας ωστόσο πως το στρατόπεδο δεν ανήκει στον Δήμο.

   Σχετικά με την πρόταση επένδυση ιχθυοκαλλιέργειας που έφτασε για δεύτερη φορά στο Δημοτικό συμβούλιο και καθόριζε το Δήμο στη θέση του συνεταίρου τόσο ο κ. Αρνάκης υπερτόνισε πως δεν μπορούν να έχουν μια σαφή εικόνα, αφού η πρόταση δεν αποτελούσε μια σοβαρή επένδυση που θα βοηθήσει τον τόπο ψηφίζοντας "παρών". Την ίδια στάση κράτησε και ο κ. Σταυρίδης τονίζοντας πως είναι αρνητικός με τον τρόπο που η πρόταση έχει παρουσιαστεί, ενώ αρνητική στην υλοποίηση της πρότασης δήλωσε και η κ. Παπαδοπούλου κάνοντας λόγω για ασάφεια κειμένων σχετικά με την πρόταση με αποτέλεσμα και οι δύο να ψηφίσουν "κατά".

   Ερωτόμενοι για την δημιουργία επιμέρους Δήμων μέσω της τεμάχισης του Δήμου Πέλλας και τον Καλλικράτη εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με τη λειτουργία του Καλλικράτη και τις επιπτώσεις που είχε στους Δήμους. Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του συνδυασμού του κ. Παπανικολάου έκανε λόγο για μερική εφαρμογή του Καλλικράτη με αρνητική συνέπεια στους Δήμους. Σχετικά με τη διχοτόμηση ή τριχοτόμηση του εν λόγου Δήμου ο κ. Αρνάκης κράτησε μια άκρως ουδέτερη στάση και άποψη. Από την άλλη, απολύτως αντίθετος στη λειτουργία του Καλλικράτη τόνισε πως είναι ο κ. Σταυρίδης, ενώ δήλωσε υπέρ στη δημιουργία μικρότερων Δήμων που αποτελούν τώρα μέρος αυτού της Πέλλας. Κατά την απάντηση που έδωσε και η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης βάζοντας στο τραπέζι της συζήτησης το ποιος έχει τα "κλειδιά" της οικονομίας των Δήμων που όπως τόνισε πρέπει κάποια στιγμή να δοθούν στα χέρια του λαού.

   Φυσικά, από τη συζήτηση δε θα μπορούσε να λείψει και το θέμα της ψήφισης του Συμπαραστάτη του Δημότη. Ο κ. Αρνάκης εξέφρασε τη θετική του γνώμη προς το θεσμό αυτό και τόνισε πως θα

   Πάντως και οι τρεις προσκλεκλημένοι εξέφρασαν την άποψη πως αποτελεί αδιαφορία και έλλειψη οργάνωσης από μέρους της Δημοτικής αρχής, η ψήφιση αυτή να τελεστεί την τελευταία μέρα της εξάμηνης προθεσμίας που έχει στη διάθεσή του ο κάθε Δήμος για να εκλέξει κάποιον συμπαραστάτη. Ο κ. Σταυρίδης δήλωσε πως ο συμπαραστάτης θα πρέπει να είναι ανεξάρτητος και να μην επηρεάζεται από παραταξιακές επιρροές ώστε να κάνει τη δουλειά του σωστά. Η κ. Παπαδοπούλου δήλωσε κατά του θεσμού αυτού και ανέφερε πως δε πιστεύει ότι ο συμπαραστάτης μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα.με την ψήφο της να είναι αρνητική ανεξαρτήτως προσώπων.


Δείτε την εκπομπή:






Κυριάκος Θεοδοσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more