Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Έκτακτο: Με εντολή Τσίπρα Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Σηφάκης

Ένταξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Δικαιοσύνης

Ένταξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Δικαιοσύνης
Oι Νίκος Παρασκευόπουλος και Γιάννης Πανούσης στη Βουλή   (Φωτογραφία:  Intime )


Υπό μελέτη βρίσκεται από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο ένταξης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υπεθυμίζεται ότι το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών Γιάννη Πανούση και Νίκου Παρασκευόπουλου υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου. Με εντολή Του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα Υφυπουργός με αμρμοδιότητες την προστασία του πολίτη θα αναλάβει ο Βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης ο οποίος γίνεται ο πρώτος που καταλαμβάνει χαρτοφυλάκιο από το νομό Πέλλας με την Αριστερά. Η ορκωμοσία του αναμένεται να γίνει την μεγάλη Δευτέρα με πολιτικό όρκο παρουσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε συγκεκριμένα:

  •  η θεσμική προετοιμασία για την ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης
  • η συγκρότηση μόνιμης ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης.
Σύφωνα με κυβερνητικές πηγές, η νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών με πρώτες την αναμόρφωση του σωφρονιστικού κώδικα και του ποινικού κώδικα.

1 σχόλιο:

  1. Δεν έβαλες κύριε Δημητριάδη πρωταπιλιάτικο αστείο; να πω και εγώ ένα ο καρασμάνης παραιτήθηκε και μπαίνει στη θέση του ο σταμενίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more