Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Διαμαρτυρία Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πέλλας

Ο Σύλλογος εργαζομένων δήμου Πέλλας διαμαρτύρεται έντονα για την αιφνιδιαστική εισαγωγής θέματος τροποποίησης του  Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Πέλλας ως θέμα στη συνεδρίαση του αυριανού (29/5/15) δημοτικού συμβουλίου.  Συγκεκριμένα την προηγούμενη Δευτέρα πληροφορηθήκαμε ότι περιέχεται θέμα τροποποίησης Ο.Ε.Υ. στα θέματα του δημοτικού συμβουλίου και ότι πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σύσκεψη Διευθυντών υπό τον Δήμαρχο, χωρίς σαφή εισήγηση, όπου ζητήθηκε σε 2! ημέρες να σταλούν προτάσεις για τροποποίηση του Ο.Ε.Υ.
Αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για fast- track διαδικασία, με πρόφαση την ένταξη της δημοτικής αστυνομίας ώστε να εισαχθούν χωρίς διαβούλευση και διαφάνεια τροποποιήσεις του οργανισμού. Ο Ο.Ε.Υ. αποτελεί βασικότατο κανονιστικό κείμενο όπου καθορίζονται το γενικό οργανόγραμμα του δήμου, οι αρμοδιότητες των διευθύνσεων και τμημάτων, τα προσόντα των προϊσταμένων και οι οργανικές θέσεις του δήμου. Αντιληπτό γίνεται ότι ο Ο.Ε.Υ. πρέπει να αποτελεί εργαλείο που θα προάγει την λειτουργικότητα του δήμου. Διευκρινίζουμε ότι δεν πιστεύουμε βέβαια ότι τροποποιούνται δομές για να υπηρετήσουν πρόσωπα αλλά μας προβληματίζει ο τρόπος εισαγωγής του θέματος.
 Το ότι θα εισαχθούν τροποποιήσεις του Ο.Ε.Υ. χωρίς προηγούμενη διαβούλευση επί συγκεκριμένης πρότασης δεν υποτιμά απλά τους υπηρεσιακούς παράγοντες, το σύλλογο  και τους κοινωνικούς φορείς αλλά και τους ίδιους τους δημοτικούς συμβούλους, αφού οι τελευταίοι θα κληθούν να εγκρίνουν έναν κανονισμό που θα τον αντικρίσουν για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο (φαινόμενο Χρυσοχοίδη)

Διαμαρτυρόμαστε για την διαδικασία και ζητούμε αναβολή του θέματος (εκτός της απαραίτητης επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας) ώστε να δοθεί χρόνος για την ουσιαστική και χρήσιμη διαβούλευση του θέματος.  

1 σχόλιο:

  1. Το επνιξε το κουναβι ο Σταμκος και αναγκαστηκε να κανει μια γαργαρα αμα τι γαργαρα. Παπανικολαου, Καστεριδης, Σταυριδης και Παπαδοπουλου τον εκαναν να ασπρισει απο το κακο του. Και το ασχημο γι αυτον ειναι οτι δεν του παει το ασπρο. Προτιμαει το ΜΑΥΡΟ και αραχνο ο καημενουλης !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more