Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

tsipraas
Στην Ελλάδα θα βρεθεί αύριο ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, με τον οποίο θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το μεσημέρι της Τρίτης, οι δύο άνδρες θα βρεθούν στη Λέσβο και συγκεκριμένα όπου θα επισκεφτούν στις εγκαταστάσεις πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, που έχουν οργανωθεί στο νησί.
Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου εκεί «θα συζητήσουν για την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών στην διαχείριση του ζητήματος των προσφυγικών ροών, στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η επίσκεψη του κ. Φάιμαν στην Ελλάδα είναι η δεύτερη μέσα στο διάστημα που είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι που υποδηλώνει τη στενή συνεργασία των δύο ανδρών σε σειρά ζητημάτων και όχι μόνο στο προσφυγικό. Για το ζήτημα της μεγάλης εισροής μεταναστών, πρόκειται τις επόμενες ημέρες να βρεθεί στη χώρα και ο Αντόνιο Γκουτιέρες, ο αρμόδιος για το θέμα Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ. Οι επισκέψεις αυτές βρίσκονται στο πλαίσιο διεθνοποίησης του θέματος και αντιμετώπισής του σε διεθνές επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more