Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Κατάμεστη η αίθουσα στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Πέλλας!


Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Έδεσσα. Το παρόν έδωσε ο γραμματέας του κινήματος και ανερχόμενος πολιτικός Στέφανος Ξεκαλάκης. Ο κόσμος ήταν πολύς κάτι που δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Άλλωστε στο κάλεσμα της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για μια νέα αρχή δεν θα μπορούσαν αρκετοί να αρνηθούν. Καταρχήν από την Αλμωπία παρόντες ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης, ο  υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μπάμπης Κουρτίδης, ο πρώην Δήμαρχος Αριδαίας και διακεκριμένος ιατρός Σάκης Χατζηδημητρίου καθώς και ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Γιώργος Πασχαλίδης. Ακόμη από την Έδεσσα ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σόντρας, ο υποψήφιος Βουλευτής Μπάμπης Παυλίδης καθώς και συντονιστής γραμματέας Βασίλης Πετρόπουλος. Από την Σκύδρα η πολιτευτής Ραχήλ Αλεξανδρίδου και ο πρώην αντινομάρχης Μίμης Γρηγοριάδης. Ξεχωριστή θέση είχε σαφώς η πολιτευτής και μέλος του Κεντρικής Επιτροπής Λίτσα Μακρίδου η οποία ξεχωρίζει για τις ικανότητες που έχει να διοργανώνει επιτυχημένες εκδηλώσεις καθώς και για το γεγονός ότι ενώνει όλα τα κομμάτια του μέχρι πρότινος διαιρεμένου ΠΑΣΟΚ. Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης δήλωσε στο προσωπικό του λογαριασμό τα ακόλουθα: 


Μου λέγανε που πας εν μέσω κινητοποιήσεων στην Έδεσσα θα ταλαιπωρηθείς και δε θα έρθει κανείς. Την απάντηση τη δώσανε οι σύντροφοι μας στην Πέλλα που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα γιατί αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να είμαστε δίπλα τους. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να προχωρήσουμε άμεσα στις διαδικασίες για αιρετά όργανα στις αποκεντρωμένες μας δομές, στις τομεακές και στη νεολαία. Το ΠΑΣΟΚ είναι ζωντανό σε κάθε νομό, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, αρκεί να το αφήσουμε να αναπτυχθεί και να αναπνεύσει.



Σαφώς και εντύπωση προκάλεσε ο ρυθμός που είχε η εκδήλωση καθώς και η πίστη αρκετών στελεχών ότι από την Πέλλα μπορεί να αρχίσει η ανατροπή και το ΠΑΣΟΚ και πάλι να επιστρέψει ως ο τρίτος εναλλακτικός σοσιαλ δημοκρατικός πόλος που θα παίζει ρόλο στην διαμόρφωση της πολιτικής στη Χώρα. Για να συντρέξει όμως ο παραπάνω κρίσημος λόγος θα πρέπει να ενωθούν όλα τα κομμάτια που υπάρχουν στον χώρο όπως το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, αρκετά στελέχη του Ποταμιού καθώς και άλλες μικρές ή μεγάλες προσπάθειες αλλά και οργανώσει και προσωπικότητες όπως αυτή του πρώην Υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου.


Παραπολιτικά
- Εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η πολύ καλή σχέση μεταξύ της Λίτσας Μακρίδου και του Γραμματέα του Κινήματος Στέφανου Ξεκαλάκη. Άλλωστε ήταν αυτή που κάθησε δίπλα του σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

-Για άλλη μια φορά ο κόσμος απέδειξε πόσο αγάπα σέβεται και δεν ξεχνά τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή Γιώργο Πασχαλίδη καθώς αρκετοί πήγαν κοντά του να σφίξουν το χέρι και να του πουν να ασχοληθεί και παλι με την κεντρική πολιτική σκηνή γιατί λείπει...

-Η Αλμωπία ήταν εκεί. Δυο πρώην Δήμαρχοι κεντροαριστεροί, οι Δημήτρης Πασόης και Σάκης Χατζηδημητρίου. Και οι δυο θεωρούν ότι η αντεπίθεση της σοσιαλ δημοκρατίας μπορεί να ξεκινήσει από την αυτοδιοίκηση. 

- Αρκετοί ήταν αυτοί οι πολίτες-στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την Έδεσσα που υποστήριξαν ότι είχαν τον διπλό κόσμο από την παρόμοια εκδήλωση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν μέρες στην Έδεσσα με την παρουσία του δικού του γραμματέα...

- Για πρώτη φορά πήρε σάρκα και οστά μετά από πολύ καιρό το σύνθημα το ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ. 

- Πολλοί είναι  αυτοί που θεωρούν ότι στις επόμενες εκλογές ήρθε η ώρα του ΠΑΣΟΚ να κερδίσει την χαμένη έδρα στην Πέλλα τονίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί ντροπή η εκπροσώπηση της Πέλλα από ακροδεξιά Κόμματα...

- Και αρκετοί επιχειρηματίες πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στην εκδήλωση. Σίγουρα τα μέτρα της Κυβέρνησης κυρίως στα ασφαλιστικό δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Για αυτό λοιπόν οι πολίτες αυτοί ζήτησαν καθαρή θέση από τον κο Ξεκαλάκη καθώς θεωρούν πως αργά ή γρήγορα το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί σε Κυβερνητική στήριξη και διαμόρφωση της πολιτικής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more