Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Εδώ και κάτι χρόνια, φωνάζουμε, ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΜΕ για το μπάχαλο που επικρατεί στο χώρο της υγείας, η οποία στη χώρα μας, ξεψυχά χάρη στις «λατρεμένες μας κυβερνήσεις» των τελευταίων πολλών ετών.
Η ΚΛΕΨΙΑ των κόπων ενός λαού, έκανε πλούσιους όλους εκείνους που έμμεσα η άμεσα μπλέκονται με την υγεία. Από πολιτικούς, γραμματείς και φαρισαίους, μετόχους φαρμακοβιομηχανιών, φαρμακευτικών εταιριών, κλινικαρχών, και ένα σωρό άλλων αρπακτικών.
Φτάσαμε Συνέλληνες σε σημείο να πηγαίνουμε στα κρατικά θεραπευτικά ιδρύματα και ιατρεία ΟΧΙ για να γίνουμε καλά, αλλά για να εξασφαλίσουμε το…. «μεγάλο ταξίδι». Θα το επαναλάβω, αυτά ΔΕΝ είναι δικά μου λόγια, αλλά ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ και ΑΣΘΕΝΩΝ, στις οποίες βέβαια, οι κυβερνήσεις αλλά και τα τσιράκια τους δε δίνουν ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.
Το «σχέδιο» να διαλυθεί η δημόσια υγεία και να στραφεί ο κόσμος στους ιδιώτες, προχωρεί με απόλυτη επιτυχία, αφού φρόντισαν οι ….. «αρμόδιοι» να διαλύσουν τα πάντα, να φέρουν εμπρός στο «λουκέτο» τα περισσότερα, αν όχι όλα νοσοκομεία της χώρας.
Το ξαναέγραψα, στο …. «τέλος», θα ισχύσει το «ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΖΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ». Στη χώρα μας, τα διάφορα χαράτσια, και μάλιστα στο χώρο της υγείας, καλά κρατούν. Μας έριξαν το «τυρί» με την κατάργηση του πεντάευρου από τα νοσοκομεία, αλλά μας έκρυψαν τις …. «φάκες». Σκέφτηκαν, πως ο βοιδολαός, θα χαρεί που θα γλυτώσει τα ψίχουλα, και θέλει δε θέλει, θα πληρώσει τα άλλα…
Ρίξτε μια ματιά εδώ… Φρέσκο πράμα Συνέλληνες….
«Αντιδράσεις προκαλούν τα “χαράτσια” στην Υγεία
Μπορεί το 5ευρω εισιτήριο να αποτελεί πλέον παρελθόν στα νοσοκομεία, καθώς η κατάργησή του ήταν από τα πρώτα μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην Υγεία, ωστόσο, οι ασθενείς – ακόμη και οι ασφαλισμένοι – εξακολουθούν να «βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη» κάθε φορά που «πατάνε το πόδι τους» σε ένα δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεκάδες εξετάσεις συνεχίζουν να εξαιρούνται από την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων. Έτσι, εάν κάποιος – κούφια ή ώρα – χρειαστεί να πάει στα Επείγοντα και δεν έχει προνοήσει να περάσει πρώτα από την τράπεζα για να σηκώσει χρήματα, θα πρέπει να υπογράψει ότι θα καταβάλλει το αντίτιμο των εξετάσεων σε εύλογο χρονικό διάστημα. Σε διαφορετική περίπτωση, ο νόμος ορίζει ότι το αντίτιμο θα εμφανιστεί ως χρέος στην Εφορία.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και Δ/ντής της Καρδιολογικής Κλινικής, Ηλίας Σιώρας, λέει σχετικά στο Virus: «Η τροπονίνη και η probian T είναι εξετάσεις οι οποίες γίνονται σχεδόν σε όλα τα επείγοντα περιστατικά.  Καμία από τις δύο δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Η πρώτη κοστίζει 19,80 ευρώ και η δεύτερη 60 ευρώ. Ιδιαίτερα συνηθισμένες εξετάσεις είναι επίσης ο υπέρηχος θυρεοειδούς, η παρακέντηση θυρεοειδούς και η κυτταρολογική γιατί η βρογχοκήλη είναι σε πολύ κόσμο. Το κόστος τους φτάνει τα 140 ευρώ».
Ο γιατρός εξηγεί ότι από τα Επείγοντα στο νοσοκομείο που εργάζεται περνούν από την εφημερία 150.000 ασθενείς το χρόνο. Το ¼ από αυτούς μάλιστα είναι ανασφάλιστοι, οι οποίοι ούτως ή άλλως θα πρέπει να πληρώσουν για να εξυπηρετηθούν ή να υπογράψουν ότι βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μην μεταφερθεί η χρέωση στην Εφορία. Σε συνθήκες ολοένα και μεγαλύτερης φτωχοποίησης του πληθυσμού, βεβαίως, υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα ασθενών, είτε ασφαλισμένων είτε ανασφάλιστων, η οποία θα αρνηθεί να κάνει τις εξετάσεις, ακόμη κι αν αυτές κρίνονται απαραίτητες από το γιατρό στα Επείγοντα και θα υπογράψει για να πάρει εξιτήριο με… δική της ευθύνη.
Εκτός, όμως, από τις εξετάσεις που δεν καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, υπάρχουν κι εκείνες για τις οποίες ενώ υπάρχει πρόβλεψη κάλυψης, οι ασθενείς καλούνται πάλι να τις πληρώσουν, λόγω αδυναμίας των ίδιων των δημόσιων νοσοκομείων.
«Έπειτα από το συνεχιζόμενο κλείσιμο τμημάτων, εργαστηρίων αλλά της μη επιδιόρθωσης ιατρικών μηχανημάτων στα νοσοκομεία λόγω υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, ολόκληρο πλέγμα εξετάσεων πέρασε αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σιώρας. Ο ίδιος εξηγεί ότι με το νόμο για την ολοήμερη λειτουργία, καθιερώθηκαν νέα «χαράτσια» και παράλληλα μειώθηκαν δραματικά τα κονδύλια για λειτουργικές δαπάνες. Η μείωση αυτή στον Ευαγγελισμό ήταν 50% την τελευταία πενταετία. «Αποδείχτηκε ότι το κλείσιμο νοσοκομείων που επιτελούσαν σημαντικό έργο στο κέντρο της Αθήνας όπως η Πολυκλινική, μαζί με το κλείσιμο χιλιάδων κρεβατιών, εκατοντάδων τμημάτων, εργαστηρίων και κλινικών πανελλαδικά, είναι δώρο στους εργολάβους και μεγαλεμπόρους της υγείας» σημειώνει ο Πρ. του ΣΕΝΕ, τονίζοντας πως οι ασθενείς χρεώνονται για παροχές Υγείας για τις οποίες έχουν ήδη πληρώσει δυο και τρεις φορές μέσα από τις διάφορες κρατήσεις και φόρους που χρεώνονται.
Με σύνθημα «Κανείς εργαζόμενος να μη δεχτεί να γίνει έμπορος της Υγείας. Κανένας ασθενής: άνεργος, ανασφάλιστος, συνταξιούχος, να μην πληρώνει», το ΣΕΝΕ καλεί ασθενείς κι εργαζόμενους σε αποκλεισμό του Ταμείου στον Ευαγγελισμό, κατά τη διάρκεια της Γενικής Εφημερίας της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου 2016.
«Τηρώντας τον όρκο του Ιπποκράτη, την ευθύνη μας απέναντι σ’ αυτούς που έρχονται σε μας την ώρα της ανάγκης τους, αλλά κι απέναντι σ’ αυτούς που μας εξέλεξαν, δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε την αντίληψη ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να πληρώνουν  για να έχουν περίθαλψη. Υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα όλων μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες» καταλήγει ο Ηλ. Σιώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές της χρονιάς θα είναι η 3η φορά που το ΣΕΝΕ θα προχωρήσει σε αποκλεισμό των Ταμείων με το προαναφερόμενο αίτημα.»
ΠΗΓΗ:VIRUS.COM.GR
Πως σας φάνηκε Αδέλφια; Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει για όλα αυτά; Που πιστεύει ακόμα τις ΨΕΥΤΙΕΣ των πολιτικάντηδων και των υποτακτικών τους; Η ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ.
ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΤΣΕΠΕΣ ΔΗΜΙΩΝ.
Και έρχονται τα χειρότερα.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more