Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

90 ημέρες απομένουν για την εκκίνηση του «34ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2016»



Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε ρυθμούς διακοπών, όμως το Δ.Σ. του Διεθνές Συνδέσμου προετοιμάζεται πυρετωδώς για την διοργάνωση του 34ου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», καθώς απομένουν μόλις 90 ημέρες μέχρι την ημέρα εκκίνησης του αγώνα. Στις 30-9-2016 οι 400 δρομείς οι οποίοι επιλέχθηκαν μετά από λεπτομερή έλεγχο των κριτηρίων τους, θα εκκινήσουν την υπερμαραθώνια προσπάθειά τους κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης!
Μεγάλο αναμένεται και εφέτος το παγκόσμιο ενδιαφέρον όλων όσων ασχολούνται με το δύσκολο άθλημα των υπεραποστάσεων, καθώς οι αθλητές που συμμετέχουν στον αγώνα προέρχονται από 52 χώρες από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών και 60 Έλληνες δρομείς οι οποίοι όπως και πέρυσι θα προσπαθήσουν να φτάσουν στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη, μετά από έναν αγώνα 246χλμ. Όλοι οι φίλαθλοι των αγώνων μεγάλων αποστάσεων αναμένουν το τέλος του Σεπτέμβρη για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των υπεραθλητών, έστω και από μακριά, καθώς και φέτος, όπως και πέρυσι, ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Live Streaming, στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.spartathlon.gr, όπου θα αναρτώνται οι χρόνοι διέλευσης των αθλητών από τα check points όπως και διάφορα στιγμιότυπα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία θα συνοδεύονται από σχόλια και μίνι συνεντεύξεις που θα περιγράφουν την υπερπροσπάθεια των Σπαρταθλητών.
Το 34ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας δρομικός αγώνας 246 χιλιομέτρων ο οποίος αναβιώνει τον άθλο του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, στα χνάρια του οποίου ακολουθούν 2500 χρόνια μετά, 400 σύγχρονοι δρομείς.

Ο αγώνας και φέτος διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού, έχει την άμεση έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων Ι.Α.U. και την  οικονομική στήριξη του Ιδρύματος ΄΄Σταύρος Νιάρχος΄΄.

Για το γραφείο Τύπου
Του Διεθνούς Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»
Παντελής Τζερτζεβέλης
tzertzevelis@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more