Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Νέα του συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδας

 
Στα πλαίσια της προσπάθειας του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος για την προώθηση και διεύρυνση των εμπορικών, επαγγελματικών, τουριστικών, τεχνολογικών, επιχειρηματικών, επενδυτικών, αναπτυξιακών και λοιπών συνεργασιών με γειτονικές και τρίτες χώρες που προγραμματίζονται από τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Συνδέσμου, κ. Ιωάννη Μανδρίνου,  συνάντηση στις 19/07/2016 στα γραφεία του Συνδέσμου, με την Πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Οργανισμού Φιλίας και Συνεργασίας, κα. Ευαγγελία Ντζίου και το μέλος του Δ.Σ. και Υπεύθυνο του Οικονομικού Σχεδιασμού του Οργανισμού και των Δημοσίων Σχέσεων, κ. Μιχάλη Στέφωση.
Στην συνάντηση αυτή, λόγω της μεγάλης σημασίας της και του αμοιβαίου ενδιαφέροντος μεταξύ των δυο φορέων, συμμετείχαν:
* Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας
* Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης
* Ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιος Μαυρίδης
* Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, κ. Μάκης Στεργίου
* Ο Α’ Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Πουταχίδης
* Ο Β’ Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, κ. Στέλιος Σαραφίδης
* Το μέλος του Δ.Σ. και Τομεάρχης Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Μανδρίνος                                    
Η συνάντηση αυτή υπήρξε άκρως εποικοδομητική και τονίσθηκε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των δυο πλευρών για την προώθηση και διάδοση των ανωτέρω συνεργασιών σε επιχειρηματικό, πολιτιστικό, τουριστικό, εκπαιδευτικό, εμπορικό, αναπτυξιακό και επενδυτικό τομέα.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, κ. Ιωάννης Μανδρίνος, πρότεινε στην Πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Οργανισμού, κα. Ευαγγελία Ντζίου, να υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων, κάτι που έγινε αποδεκτό από την κα. Ντζίου.
Για την επίτευξη, μάλιστα, των ανωτέρω στόχων συμφωνήθηκε μεταξύ της Προέδρου του Ελληνοκινεζικού Οργανισμού Φιλίας και Συνεργασίας και του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος η δημιουργία, με έδρα την Θεσσαλονίκη, του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών, λεπτομέρειες του οποίου θα συζητηθούν σε επόμενη μεταξύ τους συνάντηση.
Η δημιουργία του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών θα ανοίξει δρόμους στην χώρα της Κίνας με ιδιαίτερη επιτυχία, προς όφελος των επιχειρηματιών και των επιχειρηματικών φορέων των δυο χωρών, Ελλάδας και Κίνας.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Οργανισμού Φιλίας και Συνεργασίας, κα. Ευαγγελία Ντζίου, μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, κ. Ιωάννη Μανδρίνο, πραγματοποίησαν εθιμοτυπικές συναντήσεις με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης), κα. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά καθώς και με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κα. Κυριακή Τεκτονίδου, όπου και συζητήθηκαν τρόποι και προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών, εμπορικών, επενδυτικών, εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών σχέσεων με φορείς και επιχειρηματίες της Κίνας, καθώς επίσης και διάφορα επίκαιρα κοινωνικά θέματα.

Στις δυο ανωτέρω εθιμοτυπικές συναντήσεις παρόντες ήταν επίσης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more