Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Διαχωρίζει τη στάση της η ΔΗΜΑΡ για την απλή αναλογική

«Είναι θέση μας, θα την υποστηρίξουμε»


Διαχωρίζει τη στάση της η ΔΗΜΑΡ για την απλή αναλογική
O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ.Θεοχαρόπουλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα

«Στην ΔΗΜΑΡ σταθερά έχουμε την θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής. Πρέπει να σημειωθεί ότι η θέση αυτή είναι και 1 από τις 50 θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία αποφασίσθηκε στην πρόσφατη Προγραμματική Συνδιάσκεψη του Μαΐου. Αυτή η θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών θα υποστηριχθεί καθώς αποτελεί θέση μας». Αυτό αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας για να καθορίσει το τι θα ψηφίσει ο πρόεδρός της Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μετά τη στάση που αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια νέας εκλογικής νίκης λόγω των αδιέξοδων πολιτικών του, φέρνει στο προσκήνιο την αλλαγή του εκλογικού συστήματος κι είναι φανερό ότι κινείται και αποφασίζει αποκλειστικά και μόνο στη βάση των εκάστοτε μικροκομματικών του σκοπιμοτήτων. Η ΝΔ από την άλλη επιδιώκει την διατήρηση του απαράδεκτου μπόνους των 50 εδρών για να πετύχει για άλλη μία φορά μία απολύτως τεχνητή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Επαναλαμβάνονται συνεχώς τα ίδια λάθη που μας οδήγησαν στην κρίση».
Επίσης, η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι «με αφορμή τον εκλογικό νόμο, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανταγωνίζονται σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και τακτικισμούς (...) Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος για να μην υιοθετήσεις την λογική τους, είναι να μείνεις σταθερός στην δική σου θέση. Ο τρόπος αντιμετώπισης του λαϊκισμού, δεξιού και αριστερού, είναι να διατηρήσεις την δική σου πολιτική αξιοπιστία. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη που ανασυγκροτείται, δεν πρέπει να γίνει, είτε τώρα είτε μετά τις επόμενες εκλογές, συμπλήρωμα και δεκανίκι κανενός, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η δική μας θέση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more