Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ


Όταν τα λέγαμε αυτά, έβγαιναν κάποιοι να μας κατακρίνουν, και να «διαλύσουν» (και καλά) το όποιο «σύννεφο κατά της κυβέρνησης» έκανε την εμφάνιση του στον ήδη ΜΑΥΡΟ ΟΥΡΑΝΟ της Ελλάδας.
Έρχεται ο γνωστός πλέον σε ΟΛΟΥΣ «κόφτης», ο οποίος θα λειτούργει και αυτόματα, και «χειροκίνητα» προκειμένου να ψαλιδίζει μισθούς, συντάξεις, και επιδόματα, άσχετα με τις «δηλώσεις – διαψεύσεις» των αρμοδίων, να ψαλιδίζει, προκειμένου να πετυχει η κυβέρνηση τους «στόχους» (σας θυμίζει κάτι αυτό Συνέλληνες;) και τα … «πρωτόγεννη πλεονάσματα της».
Έρχονται ΝΕΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ στις Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες του τόπου, χτυπήματα στα ΗΔΗ κουτσουρεμένα, τα ήδη ψαλιδισμένα Αναπηρικά Επιδόματα, με τις ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ (ήδη το έκαναν και θα το ξανακάνουν) ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ..
Πάρτε μια πικρή γεύση από ένα πρόσφατο άρθρο, φρέσκο, της ώρας, σκέτο δηλητήριο για την ΑΝΑΠΗΡΙΑ.
«Περικοπές στα αναπηρικά και οικογενειακά επιδόματα!
Με πρόσχημα τον εξορθολογισμό των κοινωνικών παροχών, η Κομισιόν τάσσεται - έστω και έμμεσα - υπέρ των περικοπών στα αναπηρικά και οικογενειακά επιδόματα! 
Όπως προκύπτει από σχετική ερώτηση της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα, η Επιτροπή με τη συνήθη γενικολογία που τη διακρίνει, αποφεύγει να απαντήσει ευθέως στα δύο σαφή ερωτήματα της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: 
1. Το αν η Κομισιόν αποδέχεται μειώσεις στα επιδόματα, μέσω της περικοπής της σχετικής δαπάνης κατά 0,5% του ΑΕΠ, όπως προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο
2. Το πώς διασφαλίζει ότι αυτές οι περικοπές δεν θα παραβιάζουν τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία που δεσμεύει πλέον την Ε.Ε.  
Απαντώντας η  Μαριάν Τίσεν αποκαλύπτει ότι η πλήρης αναθεώρηση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας που προωθείται στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης του Μνημονίου θα έχει «θύματα», καθώς κατά την Κομισιόν πρέπει να αλλάξουν ο «σχεδιασμός των παροχών και τα κριτήρια επιλεξιμότητας» (σ.σ. προφανώς των δικαιούχων), να υπάρξει «καλύτερη στοχοθέτηση των επιδομάτων για τα πλέον μειονεκτούντα άτομα» και να εξαλειφθούν «ο κατακερματισμός και οι αλληλοεπικαλύψεις»! 
Όπως σημειώνει η Κ. Κούνεβα, συνολικά κατά την Κομισιόν όλο το σημερινό σύστημα πρόνοιας και στήριξης της οικογένειας, των αναπήρων και των ευάλωτων ομάδων πρέπει να υποκατασταθεί από ένα νέο σύστημα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που σε συνδυασμό με μερικές ακόμη στοιχειώδεις παροχές στέγασης και περίθαλψης θα προορίζεται αποκλειστικά σε άτομα σε ακραία φτώχεια. Δηλαδή, η εξοικονόμηση των πόρων για τη μεγάλη φτώχεια πρέπει να γίνει από τις περικοπές των επιδομάτων των ήδη ευάλωτων κατηγοριών. Γι’ αυτό το λόγο η Κομισιόν, δογματικά προσηλωμένη στη λιτότητα παρά τους κραδασμούς του Brexit, προβάλλει ως… εγγύηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τη μόνιμη περικοπή κατά 900 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού πρόνοιας". 
Από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι για την αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας χιλιάδες σημερινοί δικαιούχοι αναπηρικών και άλλων κοινωνικών επιδομάτων είτε θα περισσεύουν εντελώς, είτε θα δουν τις παροχές αυτές να συρρικνώνονται. 
"Όσο για το πώς οι σχεδιαζόμενες περικοπές θα επιτρέψουν την εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των αναπήρων, η Κομισιόν έχει εύκολη την απάντηση: η ευθύνη της εφαρμογής των μέτρων και της ή μη τήρησης των διεθνών συμβάσεων «βαρύνει το κράτος μέλος», όχι εμάς, λέει η Κομισιόν. 
Σημειώνεται ότι την προσεχή Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει ψήφισμα για την εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, στο οποίο η Κομισιόν επικρίνεται για την απροθυμία της να εγγυηθεί την πλήρη εφαρμογή της σύμβασης, επικαλούμενη «αναρμοδιότητα», παρά το γεγονός ότι η Σύμβαση είναι το πρώτο διεθνές κείμενο που δεσμεύει την Ε.Ε. ως διακρατική οντότητα.»
ΠΗΓΗ: newpost.gr
Τα … «θύματα» η κυρία Τισέν και οι λοιποί ευρωπαίοι τα έχουν επιλέξει εδώ και χρόνια, είναι ο Ελληνικός Λαός , και ΤΩΡΑ, πρέπει να μεγαλώσουν οι ΑΠΩΛΕΙΕΣ εξοντώνοντας τα άτομα με αναπηρίες.
Και είναι άπλα τα πράγματα Συνέλληνες, αλλά οι «ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΣΤΕΣ» δεν τα βλέπουν, δόθηκε ΕΝΤΟΛΗ να κοπούν ακόμα 900 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό Πρόνοιας, ΜΟΝΙΜΑ, και ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ… «ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ» ΘΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΗΔΗ.
ΑΥΤΑ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
ΘΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ.
ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ «ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ» ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΗ….
Και μη βγουν τα ΟΠΟΙΑ κομματόσκυλα και μιλήσουν για παραπληροφόρηση και τα γνωστά τους «σαλιάρικα».
Θα επανέλθω με νεότερα.

Βασίλης Τσούγκαρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more