Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάρκου Μπόλαρη στην Ημερίδα του Συνδέσμου Ελληνο-Κινεζικής Φιλίας για το εμπόριο και τον πολιτισμό – Καλωσόρισμα της Αντιπροσωπείας του Qingdao της Κίνας


 

Την Ημερίδα για το εμπόριο και τον πολιτισμό, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνο-Κινεζικής Φιλίας χαιρέτισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης.
Η κινεζική αποστολή αποτελείται από τον Υπουργό Δημόσιων Σχέσεων του Qingdao, κ. Hui Xinan, τον Διευθυντή Πληροφόρησης του Qingdao, κ. Xue Qingzeng, τον Διευθυντή ραδιοτηλεόρασης του Qingdao, κ. Zhu Tieyi, τον Πρόεδρο του εκδοτικού οίκου του Qingdao, κ. Meng Mingfei, τον Πρόεδρο του Κινεζικού Συμβουλίου Προώθησης του Διεθνούς Εμπορίου του Qingdao, κ. Feng Wenqing, και επιχειρηματίες.
Η Κινεζική Αντιπροσωπεία διά του Υπουργού Δημόσιων Σχέσεων του Qingdao Hui Xinan παρουσίασε την κινεζική μεγαλούπολη του Qingdao τις βιομηχανικές, πολιτισμικές τουριστικές και παραγωγικές υποδομές της πόλης, ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει για την οικονομία της το λιμάνι της, το 7ο μεγαλύτερο παγκοσμίως λιμάνι, καθώς και τις άρτιες μεταφορικές υποδομές της. Ιδιαίτερα ανέδειξε τους Ολυμπιακούς Αγώνες υγρού στίβου που διεξήχθησαν στο Qingdao, παράλληλα με τους αγώνες στο Πεκίνο, τονίζοντας την ιδιαίτερη έκτοτε σχέση της πόλης με την Ελλάδα που γέννησε τους αγώνες.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μάρκος Μπόλαρης καλωσόρισε εκ μέρους της Κυβέρνησης την Αντιπροσωπεία στην Αθήνα, την πόλη που γεννήθηκε η δημοκρατία, η φιλοσοφία και το θεάτρο. Ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στην διαδρομή των δύο αρχαίων ιστορικών λαών, που συνδέονται με αμοιβαία εκτίμηση και στενούς φιλικούς δεσμούς. Επεσήμανε ότι οι ανοιχτοί ορίζοντες του Qingdao καταθιστούν εφικτή τη συνεχή δημιουργική συνεργασία με τους ανοιχτούς ορίζοντες ενός ναυτικού λαού , όπως οι Έλληνες. Ο Αναπλ. Υπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία της χώρας με την Κίνα στο ναυτιλιακό τομέα, τονίζοντας ότι είναι κρίσιμο να αξιοποιηθεί ο Πειραιάς, όχι απλά ως το μεγάλο λιμάνι της χώρας και ως πύλη για τα Βαλκάνια, αλλά ως κύριο λιμάνι εισόδου του κινεζικού εμπορίου στην Ευρώπη.
Υπογράμμισε ότι οι δυνατότητες για τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών είναι προκλητικές και το πεδίο συνεργασιών τεράστιο, τονίζοντας ότι βούληση και στρατηγική πολιτική της Κυβέρνησης είναι η στήριξη και ανάπτυξη των πρωτοβουλιών ώστε να ευοδωθούν οι εκατέροθεν επιχειρηματικές προσπάθειες. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στις δυνατότητες αύξησης των εξαγωγών των αγροδιατροφικών προϊόντων από την Ελλάδα προς την Κίνα, σε τομείς όπου ήδη υπάρχει συνεργασία, όπως ελαιόλαδο, εληές, κρασί, φρούτα, τυροκομικά, σταφίδα, παιδικές τροφές, κ.α.
Οι Έλληνες, σημείωσε, πάνω απ΄αυτό το βράχο της Μεσογείου, βρισκόμαστε στις διεθνείς αγορές εδώ και 4.000 χρόνια, με μικρή παραγωγή , για τα κινεζικά δεδομένα, αλλά με εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων και με μεγάλη αξιοπιστία των εξαγωγικών επιχειρήσεών μας. Ευχήθηκε επιτυχία στην Ημερίδα ώστε να΄ναι ιδιαίτερα καρποφόρες οι προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις των δύο πλευρών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more