Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Αλεξιάδης: Εφικτή η είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ

Αμετάβλητος ο στόχος και για το 2017

Αλεξιάδης: Εφικτή η είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Την εκτίμηση ότι η είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ φέτος είναι ένας εφικτός στόχος εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης το πρωί της Παρασκευής, εν όψει της ανάρτησης των εκκαθαριστικών τη Δευτέρα.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ο στόχος των 2,65 δισ. ευρώ θα παραμείνει αμετάβλητος και για το 2017.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο Τρ.Αλεξιάδης δήλωσε ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ είναι πιο δίκαιος και πιο αναλογικός και τόνισε ότι το 90% των φορολογουμένων θα λάβει εκκαθαριστικά περίπου ίδια με πέρσι.
Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ του 2017, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι είναι θέμα νέας διαπραγμάτευσης το εάν θα έχουμε τον ίδιο ΕΝΦΙΑ και του χρόνου σε ό,τι αφορά τη δομή και το περιεχόμενο του φόρου, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο στόχος των 2,65 δισ. ευρώ θα παραμείνει αμετάβλητος.
Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε: «Δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρύθμιση για 100 δόσεις για χρέη στις εφορίες». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι όταν ο ίδιος μιλά για τις 100 δόσεις μιλά για τα χρέη στις εφορίες και όχι για άλλα υπουργεία, δηλαδή για ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.
Στο σημείο αυτό τόνισε ότι σκοπίμως επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί σύγχυση και υπήρξε παραπληροφόρηση σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου για τις 100 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία. Σημείωσε πως ανάλογη πρακτική με εκείνη του υπουργείου Οικονομικών για όσους έχασαν τη ρύθμιση ξεκίνησε να εφαρμόζει και ο ΟΑΕΕ.
Τέλος, αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι θα έλθουν σύντομα τα νομοσχέδια για την οικειοθελή δήλωση εισοδήματων που είχαν αποκρυβεί με ισχυρά κίνητρα και εκείνο για την χρήση πλαστικού χρήματος σημειώνοντας πως είναι νομοσχέδια που εντάσσονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου