Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ

Στο κράτος ΜΠΑΧΑΛΟ που ζούμε, κάθε μέρα που περνά βγαίνει στο φως όλο και κάποιο νέο «φρούτο» για να εξοργίσει τον κοσμάκη, και παράλληλα, να τον απογοητεύσει, γιατί χαΐρι και προκοπή με ΟΛΟΥΣ αυτούς τους πολιτικούς που έχουμε, ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Πριν βιαστούν ορισμένοι να βγάλουν τα όποια συμπεράσματα, θα κάνω μια δυο «διευκρινήσεις» που δικαιολογούν γιατί τα βάζω με το «κράτος».
Έγραψα αμέτρητα θα έλεγα χρονογραφήματα για τα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, και για τον ΓΟΛΓΟΘΑ που ανεβαίνουν τα περισσότερα και οι οικογένειες τους εξαιτίας του Κρατικού Μηχανισμού, ο οποίος ευνοεί τη γραφειοκρατία, τον ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ υπαλλήλων και γιατρών, κλπ, κλπ.
Έγραψα επίσης αμέτρητες φορές, για τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ που επικρατεί απέναντι στα Άτομα Με Αναπηρίες που σε συνδυασμό με τις «κρυφές και φανερές» εντολές και εγκυκλίους των αρμοδίων υπουργείων, έχει σαν αποτέλεσμα το ΣΦΑΞΙΜΟ αυτών των ανθρώπων με ποικίλους τρόπους.
Η τακτική είναι γνωστή, και εφαρμόζεται με … ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ από το κράτος και τις υπηρεσίες του.
«ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ, ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΜΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΤΣΕΙ, ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ».
Πριν συνεχίσω Συνέλληνες, διαβάστε το παρακάτω άρθρο….
««Με στέλνουν ξανά στους γιατρούς και μου κόβουν την έκπτωση»!
Έχασα την φορο- έκπτωση για άτομα με αναπηρία πάνω από 80%, επειδή η Εφορία μου ζητούσε ξανά να περάσω από τις αρμόδιες επιτροπές για να πιστοποιήσω ότι πράγματι είμαι … ανάπηρος!!! Δεν πρόλαβα τις προθεσμίες με αποτέλεσμα να φορολογηθώ κανονικά !!
Το δημοσίευμα που αλίευσα από την εφημερίδα Δημοκρατία περιγράφει ακριβώς ότι συνέβη και σε μένα.. Ντροπή τους !
Για την αντιγραφή Γ. Κ.
«Η γκάφα στις δηλώσεις ατόμων με αναπηρία 80%
Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες συνταξιούχοι με βαριές αναπηρίες, καθώς ορισμένα λάθη και παραλείψεις των ασφαλιστικών ταμείων τους και των αρμόδιων ΔΟΥ έχουν γίνει αιτία να μην αναγνωρίζεται η απαλλαγή των συντάξεών τους από τη φορολογία εισοδήματος και να καλούνται, με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων, να καταβάλουν υπέρογκα ποσά φόρων!
Οι εν λόγω συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό 80% ή μεγαλύτερο, αντιμετωπίζουν δύο ειδών προβλήματα, που τους έχουν φέρει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης:
1) Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι υπηρεσίες συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από όπου λαμβάνουν τις συντάξεις τους οι εν λόγω φορολογούμενοι, υπέβαλαν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων λανθασμένα στοιχεία βεβαιώσεων για το είδος των συντάξεών τους. Συγκεκριμένα, απέστειλαν ηλεκτρονικά βεβαιώσεις αποδοχών, σύμφωνα με οποίες οι συντάξεις των συγκεκριμένων φορολογουμένων εντάσσονται στα εισοδήματα που φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις και όχι στα απαλλασσόμενα από τη φορολογία εισοδήματος ποσά, όπως προβλέπει κανονικά η ισχύουσα νομοθεσία. Το αποτέλεσμα της λανθασμένης αποστολής των στοιχείων αυτών ήταν η ΓΓΔΕ να προσυμπληρώσει τα καθαρά ποσά συντάξεων των συγκεκριμένων αναπήρων φορολογουμένων στους κωδικούς 303-304 του πίνακα 4Α της φορολογικής δήλωσης, όπου δηλώνονται τα ποσά που φορολογούνται κανονικά!
2) Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν υποβάλει πολλοί από τους φορολογουμένους αυτούς παραπέμπονται στις αρμόδιες ΔΟΥ για έλεγχο δικαιολογητικών. Σε πολλές περιπτώσεις, οι υπάλληλοι των ΔΟΥ δεν αποδέχονται ως δικαιολογητικό για την απόδειξη του βαθμού αναπηρίας τη βεβαίωση του αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα, αλλά ζητούν βεβαιώσεις από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), οι οποίες για να αποκτηθούν θα πρέπει οι βαριά ανάπηροι φορολογούμενοι να περάσουν από τις χρονοβόρες διαδικασίες επιτόπιας πιστοποίησης των παθήσεών τους από τα συγκεκριμένα κέντρα. Η μη αποδοχή των βεβαιώσεων των ασφαλιστικών φορέων είναι παράνομη, καθώς η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι μπορούν να γίνουν δεκτές και οι συγκεκριμένες βεβαιώσεις εφόσον από αυτές προκύπτει ότι κατόπιν ιατρικής εξετάσεως διαπιστώθηκε ποσοστό αναπηρίας 80% ή μεγαλύτερο».»
ΠΗΓΗ: ignomisou.gr
Το άρθρο κάνει λόγο για… «ΓΚΑΦΑ», εγώ θα το χαρακτηρίσω όμως ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, αφού στο γενικότερο ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ των Ελλήνων, αν και ΠΑΡΑΝΟΜΑ δε θα μπορούσαν να εξαιρεθούν οι ανάπηροι, οι οποίοι ειδικά τα τελευταία χρόνια, δοκιμάζονται άσχημα από το «κράτος πρόνοιας».
Θα θυμίσω επίσης, αφού μιλάμε για την εφορία, πως ο ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ και αυτό ΠΑΛΙ, χάρη στις συνεργαζόμενες «υπηρεσίες».
Φυσικά, για το ΜΠΑΧΑΛΟ αυτό, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αποδοθούν ευθύνες, τα άτομα με αναπηρίες θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται, και το «σύστημα» θα δουλεύει μια χαρά, μέχρι να εξοντώσει ΟΛΟΥΣ εκείνους που είχαν την ΑΤΥΧΙΑ να έχουν θέματα με την υγεία τους.
Σε ένα ΑΝΑΠΗΡΟ κράτος τελικά, τα Άτομα Με Αναπηρίες, είναι καταδικασμένα.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more