Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Γιάννης Σαχινίδης: Ζήτησε να γίνει Δήμος η Κρύα Βρύση

 

Στην συζήτηση για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας στην Ειδική Επιτροπή Περιφερειών, ο Συναγωνιστής Γιάννης Σαχινίδης έθιξε σειρά σοβαρών ζητημάτων, των οποίων η επίλυση κρίνεται αναγκαία και τόνισε την σημασία τόσο της αγροτικής όσο και της τουριστικής ανάπτυξης.
Αρχικά, όσον αφορά την επαναλειτουργία του δήμου Κρύας Βρύσης, τόνισε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση και επεσήμανε την αναγκαιότητα για μελέτες σχετικά με την αξιοποίηση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.
Ακόμα, εξίσου αναγκαία κρίνεται και η επέκταση του οδικού δικτύου  ανάμεσα σε Πέλλα και Ημαθία, με την παράλληλη ανάπτυξη χιονοδρομικών κέντρων, λαμβάνοντας υπόψη τα κέρδη της γειτονικής Βουλγαρίας από τον συγκεκριμένο τομέα, όπως και η επέκταση των γραμμών του Προαστιακού για το τμήμα Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών.
Εν τούτοις, ο βουλευτής Πέλλας φρόντισε να καταδείξει τα τεράστια προβλήματα στα νοσοκομεία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και κυρίως όσον αφορά το νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, τα οποία εντείνουν την ταλαιπωρία των κατοίκων.
Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Σαχινίδης αναφέρθηκε στην αδιαφορία για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων σε Βεργίνα και Πέλλα, τα οποία όχι μόνο αποτελούν πόλο έλξης τουριστών, αλλά και πολύτιμο εθνικό θησαυρό.
Τέλος, τόνισε την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την βελτίωση των δομών υγείας και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και για την επέκταση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more