Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ο Αριστοτέλης μέσα από το δίτομο έργο του Θανάση Μπαντέ Παρουσίαση του βιβλίου σε εκδήλωση στον παραλιακό πεζόδρομο της Ιερισσού στον Μύλο



                 
 

Κοινωνοί της Αριστοτελικής σκέψης σχετικά με την Ιδανική Πόλη και την Γέννηση της Πολιτικής Επιστήμης έγιναν χθες όσοι παραβρέθηκαν  στη ξεχωριστή βραδιά της παρουσίασης του ομότιτλου δίτομου έργου του Θανάση Μπαντέ, στον παραλιακό πεζόδρομο της Ιερισσού, στον παραδοσιακό Μύλο. Η εκδήλωση ήταν  ενταγμένη στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αριστοτέλη για το «Έτος Αριστοτέλη» όπως ανακηρύχτηκε από την UNESCO, από αφορμή τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου.
                Το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον συγγραφέα Θ. Μπαντέ και να ενημερωθεί τόσο για την έρευνά του και την ενασχόλησή του με τον μεγάλο Σταγειρίτη φιλόσοφο, όσο και για το πώς οδηγήθηκε στη συγγραφή του δίτομου έργου του με τίτλο «Ο Αριστοτέλης – Αναζήτηση της Ιδανικής Πόλης & η Γέννηση της Πολιτικής Επιστήμης».
                Την ενδιαφέρουσα και ζεστή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό το φως του φεγγαριού, οργάνωσαν ο δήμος Αριστοτέλη και το πολιτιστικό περιοδικό «ΚΥΤΤΑΡΟ Ιερισσού». Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Χρήστος Καραστέργιος, ως εκπρόσωπος της πολιτιστικής ομάδας του περιοδικού «ΚΥΤΤΑΡΟ Ιερισσού», ο οποίος και καλωσόρισε τον συγγραφέα και το πολυπληθές κοινό. Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς, ο οποίος στο χαιρετισμό του υπογράμμισε την εξαιρετικά μεγάλη σπουδαιότητα τέτοιου είδους εκδηλώσεων, οι οποίες καλύπτουν την ανάγκη των κατοίκων του Δήμου και όσων δεν έχουν έρθει σε επαφή με την Αριστοτελική σκέψη, να γνωρίσουν το φιλοσοφικό έργο του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.
Στην συνέχεα έγινε η παρουσίαση του δίτομου έργου του Θ.Μπαντέ από τις Άννα Λαγόντζου – Εκπαιδευτικό, Ευαγγελία Μπαλτζή – Φιλόλογο, και Μαρία Λαγόντζου – Τραπεζικό, αλλά και από τον ίδιο τον συγγραφέα, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το κοινό , τόσο για το έργο του όσο και για το έργο του Αριστοτέλη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική από νεανικό μουσικό συγκρότημα.
Στο πλαίσιο του έτους Αριστοτέλη, ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής προγραμματίζει πολλές ακόμη και πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου.



Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more