Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ




ΕΤΣΙ, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε χωρίς καμία υπερβολή το Πυροσβεστικό Σώμα, ένα από τα τρία ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ Σώματα Ασφαλείας της χώρας μας (λέμε τώρα χώρας μας), που έφτασε Και αυτό σε αυτή την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση εξαιτίας πρώτα απ’ όλα των ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ που εφάρμοσαν (και εφαρμόζουν) οι κυβερνήσεις (έτσι συστήνονταν και συστήνονται) των τελευταίων να πω τριάντα ετών.
«Κυβερνήσεις» που έκαναν και κάνουν πειράματα στου ΚΑΣΙΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, το οποίο έτσι και κοπεί, δεν τους καίγεται καρφί, αφού δεν είναι το κεφάλι κάποιου «κυβερνητικού στελέχους».
Το είπα, το ξαναλέω, και θα το λέω συνέχεια, ΟΧΙ για τους πολιτικούς, αλλά για όλους εμάς, τον απλό κοσμάκη, για να ξέρουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ, πως ΑΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ.
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Αυτή είναι Συνέλληνες η ΑΛΗΘΕΙΑ, αυτή, είναι η σκληρή πραγματικότητα…..
Το ξαναέγραψα, πως ΟΛΑ αυτά τα αρνητικά που συμβαίνουν στην Πυροσβεστική, τα ζω από κοντά, γιατί έχω την τύχη να είμαι μέλος αυτής της οικογένειας σαν Εθελοντής Πυροσβέστης.
Μου είναι λοιπόν γνωστές εδώ και πολλά χρόνια οι ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ στην υπηρεσία, ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΜΟΝΙΜΩΝ, ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΣΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ, ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ …….
Τι να πρωτοαναφέρω;
Είναι ;ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ……
Είναι οι ΙΔΙΕΣ και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ από τότε που μπήκα εγώ προσωπικά στην υπηρεσία σαν Εθελοντής Πυροσβέστης, και ξεκίνησα να κάνω υπηρεσίες αρχικά με ένα μαύρο Τζην παντελόνι και ένα φουτεράκι, και αργότερα, μετά από ασταμάτητο πρεσινγκ προς τον σημερινό Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ, παρέλαβα την πρώτη μου στολή από την υπηρεσία…
Και στη συνέχεια, όταν αποφασίστηκε η αλλαγή στολών σταθμού, ήμουν από τους πρώτους που είχα τις νέες στολές, ΟΧΙ γιατί μου τις χορήγησε η υπηρεσία, αλλά γιατί ΑΓΟΡΑΣΑ όπως πολλοί εθελοντές τρεις, τη στιγμή που η υπηρεσία χορηγούσε ΜΙΑ σε κάθε μόνιμο Συνάδελφο….
Και έφτασα στο σημείο με κόπους και βάσανα να εξοικονομήσω από το μηνιάτικο μου χρήματα για την αγορά επενδύτη, μάσκας, υποδημάτων (280 ευρώ με την έκπτωση), γαντιών, κλπ, όταν οι μόνιμοι συνάδελφοι, είχαν να πάρουν τουλάχιστον μια τετραετία από την υπηρεσία, και όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα, αγόραζαν πληρώνοντας από την τσέπη τους ότι είδη χρειαζόταν για να μην είναι ΓΥΜΝΟΙ στα συμβάντα..
Από τότε φίλοι μου, ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει αλλάξει.
Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν, και ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολείται σοβαρά, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, με το Πυροσβεστικό Σώμα.
Οι πολιτικοί συνεχίζουν τα ΙΔΙΑ και χειρότερα, πολλοί αξιωματικοί (το ξαναέγραψα) παίζουν τα διάφορα πολιτικά παιχνίδια, και η διάλυση, συνεχίζεται.
Είναι ΠΟΛΛΑ τα «μαχαιρώματα» που δέχεται το Σώμα εδώ και χρόνια, από ΟΛΟΥΣ εκείνους που ζουν όπως φαίνεται στην κοσμάρα τους.
Το χτυπούν ΣΥΝΕΧΕΙΑ, αλλά αυτό αντέχει, και είπαμε γιατί.
Να και μια επιστολή, ένα υπόμνημα, της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή που αναφέρει πολλά, σχεδόν ΟΛΑ όσα έγραψα πιο πάνω.
Διαβάστε το προσεκτικά Συνέλληνες. Πριν κλείσω, να επαναλάβω αυτό που έγραψα σε προηγούμενο χρονογράφημα μου, πως «ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΟΥΝ, ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΣ…..
Θα επανέλθω.


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more