Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ


Αύγουστος, ζεστες πολλές, πυρκαγιές επίσης πολλές, ο Έλληνας προσπαθεί να κάνει τα «μπάνια του», αυτά που τα ονομάζουν … «μπάνια το λαού», και η κυβέρνηση όπως είναι γνωστό σε όλους, μας ετοιμάζει «οικονομική ψυχρολουσία», αφού θέλει να εισπράξει ζεστό χρήμα για να γεμίσει τα αραχνιασμένα ταμεία του κράτους.
Και είναι αποφασισμένη να εισπράξει, με κάθε τρόπο, ΟΧΙ Συνέλληνες από εκείνους που χρωστούν εκατομμύρια (εκείνους δεν τολμά να τους αγγίξει, ΟΛΕΣ οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ), αλλά από τους «άλλους», από τα κορόιδα, τα εύκολα ΘΥΜΑΤΑ ΚΛΟΠΗΣ, τον απλό λαό.
Και μη μου πει κανένα κομματοντόγκ (αγγλιστί) πως δεν είναι έτσι….
Μισθωτοί (όσοι απέμειναν), συνταξιούχοι (όσο είναι ακόμα ζωντανοί) , ακόμα και ΑΝΕΡΓΟΙ, ναι και ΑΝΕΡΓΟΙ θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν ΟΧΙ μόνο τις δικες τους υποχρεώσεις, αλλά και εκείνων που ζουν σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, και πλουτίζουν από τις πλάτες του.
Για να δούμε ένα άρθρο…..
«Εκτίναξη των χρεών στην εφορία, αδυναμία πληρωμής από τους πολίτες
Σχεδόν ένας στους δύο φορολογούμενους έχει χρέη στην εφορία. Το ΥΠΟΙΚ συνεχίζει την «επιθετική» πολιτική με μπαράζ κατασχέσεων
Πριν από δύο ημέρες το Sofokleousin.gr έγραφε ότι η φοροεισπρακτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει αποτύχει και αυτό αποτυπώνεται στην μικρότερη του αναμενομένου εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία για τον μήνα Ιούλιο.
Το συμπέρασμα που προέκυψε για αδυναμία του Ελληνα φορολογούμενου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς την εφορία, λόγω της φοροεισπρακτικής πολιτικής που τον έχει… γονατίσει, επιβεβαιώνεται πλήρως από τα στοιχεία που έδωσε στη Δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα μ΄ αυτά σχεδόν ένας τους δύο φορολογούμενους έχει ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία…
Η αδυναμία των φορολογουμένων στην καταβολή των οφειλομένων προς το Δημόσιο και δη τη εφορία, αντικατοπτρίζεται και στο γεγονός ότι ως μόνο τον Ιούλιο, προστέθηκαν ληξιπρόθεσμα χρέη 1,2 δισ ευρώ γεγονός που εκτοξεύει τις οφειλές στα 6,807 δισ. από 5,58 δισ τον Μάιο από τις αρχές του έτους. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία αυξάνονται, τα κρατικά έσοδα μειώνονται, ωστόσο στην παρούσα φάση το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να συνεχίσει την επιθετική του πολιτική απέναντι στους οφειλέτες.
Συγκεκριμένα το ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για περίπου 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενους, με το βασικό «όπλο» σ’ αυτή την περίπτωση να αποτελούν οι κατασχέσεις. Το υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί ότι μέσω της «καταιγίδας»  κατασχέσεων, των πλειστηριασμών ακινήτων αλλά και των δεσμεύσεων λογαριασμών, θα επιτύχει να συγκεντρώσει ένα σεβαστό ποσό και να περισώσει την κατάσταση, αναφορικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη, που προς το παρόν δείχνει ανεξέλεγκτη…
Επιπρόσθετα όπως έχει επισημανθεί και σε παλαιότερα άρθρα, σημαντικό crash test για την κυβέρνηση θα αποτελέσει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Η αποδοτικότητα του ΕΝΦΙΑ, που για το 2016 «έσπασε» σε πέντε δόσεις, αποτελεί σημείο αναφοράς στην επιδίωξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομιών, για σημαντική εισροή χρημάτων στα κρατικά ταμεία.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Νατα τα «παρατράγουδα», έρχονται, μόνο που αυτή τα φορά όπως δείχνουν τα πράγματα αλλά και οι αντιδράσεις του κόσμου, δεν θα είναι μόνο για τους πολίτες, αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση, η οποία θα τα βρει σκούρα… Δεν το λέω εγώ αυτό, ο κόσμος είναι ΕΞΑΛΛΟΣ, και όλο αυτό το φορομπηχτικό παιχνίδι, το ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ μας, θα ‘χει συνέπειες πλέον.
Αν δεν ενδιέφερε μόνο το κυνήγι των «ποσοστών» την κυβέρνηση και τα κόμματα, και ΑΚΟΥΓΑΝ τον κοσμάκη, θα είχαν πάρει από καιρό τα «μηνύματα».
Και εδώ να κάνω μια μικρή αλλά σημαντική «διόρθωση» στην εισαγωγή του άρθρου!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΟΙ ΕΝΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΖΟΡΙΣΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Τώρα βέβαια, είναι απορίας άξιο ΤΙ θα εισπράξετε (για να μην εκφραστώ διαφορετικά)…
Σήμερα άκουσα μια συζήτηση σχετικά ε το «πλαστικό χρήμα» που λυσσάξατε να προωθήσετε και έβαλα τα γέλια….
Ξέρετε γιατί;
Οι δυο από τους πέντε της παρέας που σας έβριζαν ήταν «δικοί σας», και ξέρετε τι έλεγαν;
ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ….  ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕ ΚΑΡΤΑ… ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΡΕΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ, ΚΑΙ ΜΗ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ.
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΗΛΩΣΗ…
Μη συνεχίσω και μεταφέρω όλη την κουβέντα, γιατί…. Αφήστε το καλύτερα.
Όπως επίσης, μη σας πω τι είπαν ΟΛΟΙ της παρέας, σχετικά με το μέτρο των κατασχέσεων….
Μάλλον αυτό θα σας το πω, γιατί το ίδιο λένε σχεδόν όλοι οι Έλληνες…
ΑΣ ΚΟΠΙΑΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ…
ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΟΥΝ.
Αδέλφια, ας ετοιμαστούμε για τα «παρατράγουδα» που μας ετοιμάζουν, ΑΛΛΑ, ας ετοιμαστούν και αυτοί να καλοπεράσουν.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more