Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΜΠΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΣΙΔΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ.
   
 Γράφει η Ελισάβετ Σίσκου


    Το αποχετευτικό είναι ένα  έργο μεγάλο και είναι σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής από τα τριάντα χιλιόμετρα έχουν κατασκευαστεί τα δέκα.
    Υπάρχουν προβλήματα στην εγκατάστασή του που σχετίζονται με τους αγωγούς ύδρευσης. Είναι απαρχαιωμένο το δίκτυο ύδρευσης και δεν αποτυπώνεται, είναι κυκλικό, και είναι δύσκολο να μην κτυπάει ο εργολάβος τους σωλήνες την ώρα της εγκατάστασης. Έτσι, λοιπόν, συχνές είναι οι διακοπές νερού και η ανησυχία των δημοτών μεγάλη.
    Στην πορεία της κατασκευής του, προκύπτουν σε διάφορα σημεία προβλήματα, που χρειάζονται ιδιαίτερη μελέτη, έτσι ώστε να παραδοθεί στο τέλος σύγχρονο και σωστό.
    Συναντήσαμε τυχαία, το δήμαρχο κ. Δημήτριο Μπίνο, μαζί με τον πρόεδρο της Αριδαίας,  Γρηγόριο Ταρασίδη και τον εργολάβο μηχανικό που έχει αναλάβει την κατασκευή του αποχετευτικού. Τους πετύχαμε στο δυτικό περιφερειακό  την ώρα που προσπαθούσαν να βρουν τρόπο ώστε η γειτνιάζουσα ελώδης τοποθεσία  -που είναι αποτέλεσμα κακοτεχνίας του κόμβου- να αποστραγγίζει σε περιπτώσεις βροχοπτώσεων.
    Το έργο παρακολουθείται στενά από τη δημοτική αρχή, υπάρχει διάθεση και αγώνας και είναι κάτι που εύχεται κάθε δημότης για το καλό όλων.
    Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, δήλωσε ο δήμαρχος ότι έπρεπε συνθετικά να γίνει με μια προσπάθεια ύδρευση και αποχέτευση, αφού απαρχαιωμένο είναι και το δίκτυο υδροδότησης, πράγμα που έπρεπε να ξεκινήσει έτσι από την αρχή.
    Απόφαση της δημοτικής αρχής είναι να φτιάξει και το θέμα του βιολογικού καθαρισμού ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.
    Τα έργα ποιότητας αναβαθμίζουν την καθημερινότητα του πολίτη, προάγουν τον πολιτισμό,  είναι σε απόλυτη αρμονία  με το φυσικό περιβάλλον και τις ανάγκες των ανθρώπων.
Εμείς από τη μεριά μας, το παρακολουθούμε το θέμα, και σας ενημερώνουμε.



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more