Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Συνελήφθησαν για διακίνηση λαθραίων τσιγάρωνΚατασχέθηκαν πάνω από 2.500 πακέτα αδασμολόγητων τσιγάρων
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθησαν χθες (13-08-2016) το βράδυ στο Κιλκίς από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας, 2 άτομα, που δραστηριοποιούταν στην εμπορία αδασμολόγητων τσιγάρων.
Πρόκειται για 2 ημεδαπούς ηλικίας 48 και 76 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που επέβαιναν οι προαναφερόμενοι σε περιοχή του Κιλκίς εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα σημεία του οχήματος, συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 1.040 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Επιπλέον, βρέθηκαν στις οικίες τους αλλά και την κατοχή τους αντίστοιχα:
·         1.868 πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημόσιου,
·         το χρηματικό ποσό των 640 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία αδασμολόγητων τσιγάρων.
Τα παραπάνω λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν ως μέσο μεταφοράς και τέλεσης της παράνομης δραστηριότητά τους.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ενώ οι παραπάνω κατασχεθείσες ποσότητες τσιγάρων, θα αποσταλούν στις αρμόδιες Αρχές, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου