Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΟΤΑΝ Η ΚΛΟΠΗ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΡΟ




Λοιπόν Συνέλληνες, εδώ και καιρό τα λέγαμε, ΦΩΝΑΖΑΜΕ, αλλά, πέρα βρέχει, και ακόμα πιο πέρα χιονίζει (όπως λέει και το παλιό γνωμικό) για τους περισσότερους..
Τους φαινόταν, ίσως, αδιανόητο, μια «αριστερή προοδευτική κυβέρνηση» να κάνει τις ΙΔΙΕΣ και χειρότερες κωλοτούμπες με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να ακολουθησει ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ «ΧΑΣΟΥΡΑ» ΤΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος «προφέσορας» των οικονομικών για να καταλάβει πως ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Όπως και να τα μετρήσουν τα «κουκιά», δεν βγαίνουν τα ρημάδια, εκτός και ΑΝ στριμώξουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τους μεγαλοωφειλέτες τους οποίους ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, και ξέρουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Οποιοδήποτε άλλο μέτρο και αν επιχειρήσουν να πάρουν, οποιοδήποτε μέτρο διατάξουν τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ μας απ’ έξω, θα είναι πλέον ΚΑΘΑΡΗ ΚΛΟΠΗ, αφού θα απευθύνεται σε εκείνους που ΔΕΝ έχουν, παρόλα αυτά, προσπαθούν.
Διαβάστε ένα νέο φρούτο που σκαρφίστηκαν πάνω στην απελπισία τους να εισπράξουν λεφτά!
«Στο κυνήγι των εσόδων, με «όπλο» τις προληπτικές κατασχέσεις
Χαμηλές οι προσδοκίες, πενιχρά τα αποτελέσματα - Καμπανάκι από ΕΣΕΕ για την επιβίωση των ΜμΕ
Σε πραγματικό αγώνα δρόμου βρίσκεται το Υπουργείο Οικονομικών και οι αρμόδιες αρχές για την είσπραξη εσόδων με απώτερο στόχο την ανεύρευση συνολικά περί τα 5 δισ ευρώ ως το τέλος του έτους για την κάλυψη των στόχων. Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα μπαράζ κατασχέσεων τραπεζικών λογαρισμών λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα με τα αποτελέσματα όμως να μην κρίνονται ικανοποιητικά.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοχεία από την ΕΣΕΕ προκύπτει πως ο μέσος όρος είσπραξης ανέρχεται μόλις στα 530 ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σημείωνουν αυξητική τάση ενώ το μπλόκο στη ρύθμιση των 100 δόσεων από τους δανειστές για ιδιώτες και επιχειρήσεις δημιουργεί φόβους για πραγματικό "πάγωμα" καταβολής οφειλών από τα υπόχρεα πρόσωπα. Υπό αυτό το πρίσμα, στο "δύσπεπτο μενού" για την είσπραξη εσόδων έρχονται οι προληπτικές κατασχέσεις με τις αρμόδιες αρχές να δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να εκδοθεί άμεσα και να τεθεί σε ισχύ από τον επόμενο μήνα η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος που σε εφαρμογή του ισχύοντος νόμου θέτει σε εφαρμογή το μέτρο των προληπτικών κατασχέσεων.
Κύκλοι του Υπ. Οικονομικών θέλοντας να καθησυχάσουν διευκρινίζουν πως είναι ένα μέτρο που θ' αφορά μεγάλες υποθέσεις και ως στόχο έχει την αποφυγή μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων ή της φυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό. Οι περιπτώσεις εφαρμογής του δεν θα είναι μια πάγια τακτική και θα εφαρμόζεται κυρίως σε φυσικά/νομικά πρόσωπα με βεβαρυμένο παρελθόν και σε άλλες "μεγάλες περιπτώσεις".
Το κλίμα για την ώρα ωστόσο μοιάζει δυσοίωνο και πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται για την πορεία των αριθμών το επόμενο διάστημα. Άξια αναφοράς είναι επίσης ένα επιπλέον στοιχείο που παραθέτει η ΕΣΕΕ και συγκεκριμένα ότι το 97% των κατασχέσεων αφορά ποσά κάτω των 3.000 ευρώ, γεγονός το οποίο συνδέεται ευθέως με δύο εξελίξεις: αφενός, η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν οφειλές έως 5.000 ευρώ, αφετέρου, η συντριπτική πλειοψηφία των καταθετών συνεχίζουν να έχουν στην τράπεζα λιγότερα από 5.000 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση η ΕΣΕΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον και τη βιωσιμότητα των ΜμΕ με σχετική επιστολή στο ΥΠΟΙΚ και άλλους αρμόδιους φορείς με 2 προαπαιτούμενα ώστε να καταφέρουν να αποπληρώοσυν τις υποχρεώσεις τους και να μην χρεοκοπήσουν»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, ΤΕΛΟΣ ΟΙ 100 ΔΟΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Και βλέποντας τόσο εγώ, όσο και ΟΛΟΙ, να φεύγουν ανεξέλεγκτα ένα σωρό εκατομμύρια προς διάφορες κατευθύνσεις, αναρωτιέμαι, αναρωτιόμαστε, ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ, ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ Η ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΕΙΝΑΕΙ!
Οι αντιδράσεις του κόσμου ξεκίνησαν κύριοι της κυβέρνησης και καλά θα κάνετε να το δείτε πριν να είναι αργά.
Όσο για τις όποιες απειλές σας, να σας υπενθυμίσω πως την τακτική αυτή τη δοκίμασαν και οι προκάτοχοι σας, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Θέλετε να βγάλετε τον κόσμο στους δρόμους;
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ, ΤΟΛΜΗΣΤΕ, να υλοποιήσετε όλα αυτά που λέτε, ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΕΤΕ ΞΑΝΑ…
Γιατί το «μέτρο» των «προληπτικών κατασχέσεων», ουσιαστικά είναι Ακόμα μια αναγγελία ΚΛΟΠΗΣ του ΛΑΟΥ και αυτό, το διευκρινίζω, ΕΜΕΙΣ οι φτωχοί που μας ξεζουμίσατε και εξακολουθείτε να μας ξεζουμίζετε, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.
Θα επανέλθω..

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more