Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Ψήφισμα διαμαρτυρίας έγινε η πρόταση του Δ. Ταπαζίδη για τον αποκλεισμό από τα έργα στο νομό Πέλλας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ N. ΠΕΛΛΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας, δηλώνει την ανησυχία και τη διαμαρτυρία του, διότι κατά τις πρόσφατες επισκέψεις κυβερνητικών κλιμακίων:
α)  Δεν αναλήφθηκε καμία δέσμευση από την Υπουργό Τουρισμού  για το ώριμο αίτημα του Δήμου Έδεσσας που αφορά την ασφαλτόστρωση μόλις 800 μ. αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο Ζέρβης – Παναγίτσας.
β)  Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών ότι το μείζον αναπτυξιακό και διαχρονικό μας αίτημα, δηλαδή η ολοκλήρωση της Ε.Ο. 2 (Εθνικής Οδού Θεσ/νίκη – Έδεσσας),  δεν θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ αλλά από διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία, υπονοώντας το πενιχρό  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της χώρας.
Επειδή, αυτό το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό μεγαλύτερο από 280.000.000 €.
Επειδή, εμείς οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης  γνωρίζουμε ότι υποδομές αυτού του μεγέθους μπορούν να χρηματοδοτηθούν μόνο από ευρωπαϊκά προγράμματα κι όχι από το ΠΔΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΟΜΟΦΩΝΑ και ζητούμε από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τη θέση της
γ) ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΟΜΟΦΩΝΑ για την ετεροβαρή και άνιση μεταχείριση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς την Π.Ε. Πέλλας και τον Δήμο Έδεσσας
·         Όταν στις 14.6.2016 ο Περιφερειάρχης εγκαινιάζει το δρόμο Ποτίδαια –Κασσάνδρα μήκους 17,5 χλμ. Π/Υ 63.000.000 €.
·         Όταν στη Θεσ/νίκη κατασκευάζεται ο ανισόπεδος κόμβος Κ16 Π/Υ 43.000.000 € και η εσωτερική περιφερειακή οδός Π/Υ 67.000.000 €.
·         Όταν στο Κιλκίς κατασκευάζεται ο οδικός άξονας Θεσ/νίκη – Κιλκίς – Δοϊράνη Π/Υ 56.500.000 €.
·         Όταν στην Ημαθία προχωρά το τμήμα Πατρίδα – Νάουσα Π/Υ 31.900.000 €.
Τότε αναρωτιόμαστε γιατί αντίστοιχου μεγέθους παρεμβάσεις δεν ξεκινούν για τα ΩΡΙΜΑ ΕΡΓΑ στην Πέλλα όπως την παράκαμψη Μαυροβουνίου – Ριζαρίου και την ολοκλήρωση του τμήματος Άγρα – Βρυτά (από λίμνη Άγρα έως γήπεδο Τ.Κ. Άγρα) μήκους μικρότερου των 2χλμ.! Προϋπολογισμού μικρότερου των 2.000.000 € !
Εμείς στην Πέλλα και την Έδεσσα δεν είμαστε και δεν νιώθουμε παιδιά ενός κατώτερου θεού.

            Το ψήφισμα αυτό εγκρίθηκε με την αριθμ. 180/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας στην 14η συνεδρίαση της 28ης Ιουλίου  2016.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


Φίλιππος Ν. Γκιούρος

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου