Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

· «Η κυβέρνηση υποκύπτει συνεχώς στις πιέσεις των Ευρωπαίων και δημιουργεί απαράδεκτες καταστάσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη»




Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Χουντής 
Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (εκπομπή Ανδρέα Παπασταματίου), στηλίτευσε την νέα απαράδεκτη παρέμβαση της Κομισιόν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για την υπόθεση των κατηγορουμένων για απιστία εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία είχε διορίσει το ίδιο το Eurogroup. Επιπλέον, επιτέθηκε και στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι, στην ουσία, «η ελληνική κυβέρνηση υποκύπτει συνεχώς στις πιέσεις των Ευρωπαίων και δημιουργεί καταστάσεις απαράδεκτες για την Ελληνική Δικαιοσύνη».
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον Κανονισμό για το νέο Υπερταμείο που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο (ν.4389/2016), με τον οποίο καθίσταται σχεδόν αδύνατη η παραπομπή παρόμοιων περιπτώσεων για απιστία στο μέλλον.
Συγκεκριμένα, ο Κανονισμός λειτουργίας του νέου Υπερταμείου προβλέπει ότι, εφόσον υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν είναι δυνατή η παραπομπή τους. Όπως αναφέρει στο σχετικό άρθρο: «Στο μέτρο που απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει καταστεί αντικείμενο ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι δεσμευτική σε κάθε αστικό και ποινικό δικαστήριο αποκλειστικά για τα θέματα που έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο με βάση στοιχεία που έχουν υποβληθεί».
Δηλαδή, αν το 2014 ίσχυε αυτός ο νόμος, η παραπομπή των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, που με πόρισμα της Εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με 580 εκ. ευρώ, θα ήταν πρακτικά αδύνατη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more