Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ




Μέσα στη χαρά, και στις στιγμές υπερηφάνειας που μας χαρίζουν οι αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έρχεται μια πίκρα, που θα έπρεπε να κάνει ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες να αναρωτηθούν πολλά, να αναρωτηθούν μέχρι πότε σε αυτή τη χώρα θα θρηνούμε για εκείνους που πέφτουν «εν ώρα καθήκοντος»….
Περίμενα να περάσουν μερικές μέρες για να γράψω αυτό το χρονογράφημα, και πιστέψτε με, είμαι τόσο μπερδεμένος, αλλά και οργισμένος, γιατί βλέπετε, έχω την τύχη και εγώ, να γνωρίζω πράγματα «εκ των εσω» για το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΑΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΟΠΩΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
Αυτό το έχω γράψει αμέτρητες φορές, και θα το επαναλαμβάνω για να μπει καλά στα μυαλά ΟΛΩΝ των Ελλήνων.
Αυτή είναι η είδηση όπως πρωτοκυκλοφορησε, πριν το επίσημο δελτίο τύπου του Αρχηγείου…
«Θρήνος στο πυροσβεστικό σώμα. Νεκρός πυροσβέστης στη φωτιά στο Παρόρι Βοιωτίας
Νεκρός εν ώρα καθήκοντος έπεσε πυροσβέστης  47 ετών, που επιχειρούσε με συναδέλφους του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παρόρι Βοιωτίας, που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι.
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και λιποθύμησε, μπροστά στους συναδέλφους του. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τεχνητές αναπνοές και μαλάξεις προκειμένου να τον συνεφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης υπηρετούσε στο πυροσβεστικό κλιμάκιο της Αμφίκλειας. Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του έχει βυθίσει στην θλίψη την τοπική κοινωνία, αφού άλλωστε ζούσε στην Αμφίκλεια με τους γονείς του.»
ΠΗΓΗ: lamiastar.gr
Το τραγικό συμβάν συνέβη την Κυριακή 14 Αυγούστου, και ο άτυχος πυροσβέστης είναι ακόμα ένα από τα πολλά κατά καιρούς θύματα της πυροσβεστικής που «έπεσαν στο καθήκον», και …. Ξεχάστηκαν από τους αρμόδιους.
Όχι από τους Συναδέλφους τους.
Θα πουν τώρα ορισμένοι, «τι δουλειά έχει στην περίπτωση του συγκεκριμένου πυροσβέστη η πολιτική» που έγραψα πιο πάνω.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Συνέλληνες, ΕΧΕΙ, γιατί ΑΥΤΗ και τα τσιράκια της είναι που τα έχουν διαλύσει ΟΛΑ σε αυτό τον τόπο, ΑΥΤΗ και τα τσιράκια της είναι που φροντίζουν με κάθε επιμέλεια οι εμπρηστές που συλλαμβάνονται να ΜΗΝ τιμωρούνται όπως θα γινόταν σε κάποια άλλη «πολιτισμένη» χώρα, ΑΥΤΗ και τα τσιράκια της είναι η αιτία για τα ΕΞΟΥΘΕΝΩΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ του προσωπικού, ΑΥΤΗ και τα τσιράκια της είναι η αιτία που εδώ και χρόνια η πυροσβεστική είναι ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ, στην κυριολεξία, ΑΥΤΗ και τα τσιράκια της είναι η αιτία για την εικόνα ΔΙΑΛΥΣΗΣ σε μέσα, μηχανολογικό και ατομικό εξοπλισμό και ένδυση, ΑΥΤΗ και τα τσιράκια της είναι η αιτία για τις σωρηδόν ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ «κρίσεις» και αποστρατείες ΙΚΑΝΟΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ οι οποίοι ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΗΓΕΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, «δικοί μας, η αντίπαλοι»…
Να συνεχίσω να λέω γιατί ΦΤΑΙΕΙ η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ;
Πιστεύω πως δεν χρειάζεται, πως οι «σημαιοκρατούντες» και οι λοιποί ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ τόσο από τις εκαστοτε κυβερνήσεις (ο θεός να τις κάνει), όσο και από το ΑΡΧΗΓΕΙΟ, που ΚΑΙ ΑΥΤΟ έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ πήραν τα μηνύματα τους.
ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ…
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΤΑ ΕΖΗΣΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΖΩ, και ξέρετε Συνέλληνες τι βλέπω ΟΛΑ αυτά τα χρόνια;
Και φυσικά δεν είμαι ο μοναδικός που το βλέπω αυτό, είναι και ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ, ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ «ΧΑΛΑΣΟΥΝ» ΤΑ ΠΕΤΟΥΝ.
ΑΥΤΗ είναι η πραγματικότητα Συνέλληνες, ΟΛΑ αυτά τα καταγγέλλουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ οι διάφοροι φορείς αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δίνει «δεκαράκι», παρά μόνο, ΟΤΑΝ θυμηθούν, και είναι να βγουν και στα κανάλια, «βραβεύουν με καθρεφτάκια» κάποιους, για να ρίξουν στάχτη στα ματιά ΟΛΩΝ, στάχτη, σαν και αυτή που γεμίζει τα πνευμονια των πυροσβεστών σε αστικές και δασικές πυρκαγιές….
Εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ, ο άτυχος πυροσβέστης να είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΥΜΑ, εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ, να υπάρξουν ΚΑΠΟΤΕ εκείνοι, που θα ενδιαφερθούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, και θα φροντίσουν να ενισχύσουν το Πυροσβεστικό Σώμα με όλα εκείνα που χρειάζεται και ΔΕΝ του τα δίνουν!
Καλό Παράδεισο Συνάδελφε.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more