Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

΄ Δήμος ΞΑΝΑ στην Κρύα Βρύση ΄΄ Ο αγώνας ξεκίνησε !

Του Λύσανδρου Αμιτζόγλου*

Σάρκα και οστά παίρνει μέρα με τη μέρα η κίνηση των πολιτών ΄΄ Δήμος ΞΑΝΑ στην Κρύα Βρύση ΄΄ με την επόμενη ενέργεια να είναι, μετά την πρόσφατη συνάντηση όλων των φορέων της πόλης, το μοίρασμα, για πρώτη φορά χθες Κυριακή, φυλλάδιο με το προαναφερόμενο μήνυμα παρακινώντας όμως τον καθ πολίτη ξεχωριστά αν θέλει να βοηθήσει στην κίνηση αυτή με την ΥΠΟΓΡΑΦΗ του. Ήδη έχουν τυπωθεί δεκάδες αριθμημένες καταστάσεις που θα διανεμηθούν σε συμπολίτες μας αλλά και σε όσους το επιθυμούν, ώστε να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες επώνυμες υπογραφές που θα στηρίζουν την πρωτοβουλία. 
Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει συμπληρωματικά τον φάκελο - αίτημα που έχει κατατεθεί ήδη στο υπουργείο, με κοινοποίηση του και σε άλλους πολιτικούς φορείς και πρόσωπα, ενόψει της έναρξης της συζήτησης του ΄΄ Νέου Καλλικράτη ΄΄ από τον Σεπτέμβριο και μετά. Πέρα από τις προαναφερόμενες ενέργειες αναμένονται και άλλες πρωτοβουλίες με μεθοδικότητα, οι οποίες όμως θα ανακοινώνονται σταδιακά !
Βέβαια με την πάροδο του χρόνου εκ των πραγμάτων θα πάρουν θέση στο ζήτημα και τα εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα της πόλης μας. Η κίνηση αυτή πάντως πρέπει να το επισημάνουμε για μία ακόμη φορά ξεκινάει από τους απλούς Κρυαβρυσιώτες πολίτες και θα ολοκληρωθεί από τους ίδιους, μακριά από χρωματισμούς και μικροσκοπιμότητες, χωρίς ιδιαίτερες προσκλήσεις, παρά μόνο με την προσωπική επιθυμία και στήριξη του κάθε Κρυαβρυσιώτη που θέλει ΄΄ Δήμο ΞΑΝΑ στην Κρύα Βρύση ΄΄ .
Και φυσικά όταν μιλάμε ως Κρυαβρυσιώτες εννοούμε όλους τους συμπολίτες μας στον πρώην ΔΗΜΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ τους Σταυροδρομίτες, Εσωβαλτιανούς, Ακρολιμνιώτες, Αγιολουκιώτες με τους οποίους πάντα νιώθαμε σαν μία κοινωνία ενιαία . Δεν θα μπορούσε όμως να απορρίψει κανείς και τα υπόλοιπα χωριά του ΚΑΜΠΟΥ ΜΑΣ με τα οποία έχουμε χρόνιους κοινωνικούς, πολιτιστικούς, οικονομικούς δεσμούς που στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και για λόγους διακριτικότητας δεν θα ήθελα προσωπικά να τα ονοματίσω, αλλά όλοι μας τα γνωρίζουμε και τα εκτιμάμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι τοπικές κοινωνίες είναι αυτές που κάθε φορά εκφράζουν τις επιθυμίες τους για το μέλλον του τόπου τους και αυτό οφείλουμε να το σεβόμαστε όλοι μας !


* Ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου είναι δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας Νέοι Ορίζοντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more