Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ


 
Με εξοργίζει Συνέλληνες το γεγονός, πως στη χώρα μας, είμαστε ΠΑΝΤΑ του Θεραπεύειν, και όχι του προλαμβάνειν…. Και για να γίνω πιο ακριβής, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ, και αυτό το λέω για  ΟΛΕΣ τις μέχρι σήμερα ΚΑΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
Το θέμα ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ στην Ελλάδα, ποναει και κρατά χρόνια.
Όπως καταλάβατε, ΔΕΝ πρόκειται να το αφήσω τόσο εύκολα όπως ορισμένοι ελπίζουν και εύχονται για να ησυχάσει το κεφάλι τους από έναν ακόμα που φωνάζει για τα στραβά και ανάποδα τους.
Είναι ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ αδέλφια, να τα έχεις διαλύσει ΟΛΑ εσύ και η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχες, και μετά από την καταστροφή, να έχεις το θράσος και να εμφανίζεσαι στις πληγείσες περιοχές, κάνοντας πολιτική πάνω στα ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ. Δεν έχεις  το φιλότιμο (θα μου πείτε στην Ελλάδα ποιος το έχασε για να το βρουν οι διάφοροι πολιτικάντηδες), να σκεφτείς ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΝ ΟΧΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ;
ΜΕ ΤΙ ΕΞΟΠΛΙΣΕΣ ΤΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ;
ΕΣΕΝΑ ΡΩΤΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ……
Είπαμε αδέλφια, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ, με τον κοσμάκη που έχασε τις περιουσίες του στο περιθώριο, μακριά από τις κάμερες, μην ακουστούν πράγματα που θα εκθέσουν τα κόμματα…..
Βέβαια, θα εμφανίσουν κάποιους, για να γεμίσει το ρεπορτάζ με «εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης» για εκείνα που ΘΑ κάνουν οι «κομματικοί επισκέπτες» όταν επιστρέψουν στα γραφεία τους, για την στήριξη των πυρόπληκτων….
Το «βάρος», όλοι όσοι κάνουν δηλώσεις, θα το ρίξουν στην… «στήριξη», τυχαία ΔΕΝ θα αναφέρουν τις ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΝΤΙ Η ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ, ΑΥΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
Έτσι είναι Συνέλληνες, δεν συμφέρει να πουν τίποτα από αυτά, ακόμα και για να κατηγορήσουν τους αντιπάλους τους, γιατί βλέπετε, έχουν ΟΛΟΙ μερίδιο στις ευθύνες, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο.
Και θέλετε να σας περιγράψω τα συναισθήματα τόσο των πυρόπληκτων, όσο και των πυροσβεστών, εκείνων που ΔΕΝ φαίνονται στις κάμερες;
ΟΡΓΗ…. Αυτό τα περιγράφει ΟΛΑ.
Τα έζησα και εγώ στο παρελθόν μαζί με τους συναδέλφους, και τα θυμάμαι. ΔΕΝ ξεχνιούνται Συνέλληνες.
Δεν ξεχνιέται ο παππούς που κάηκε το σπίτι του και έκλαιγε σα μικρό παιδί, δεν ξεχνιέται το πλήρωμα του πυροσβεστικού που έπαθε βλάβη και σωθήκαν τελευταία στιγμή ενώ το όχημα το κατάπιαν οι φλόγες, δεν ξεχνιέται η μάνα στη Ηλεία τότε, που έψαχνε να βρει το κοριτσάκι της ενώ η φωτιά πλησίαζε, και ευτυχώς με την συνδρομή των πυροσβεστών το βρήκε έγκαιρα, ενώ έχασε όλη της την περιουσία, δεν ξεχνιούνται αυτές οι εικόνες, και πιστέψτε με, είναι ελάχιστες.
Δεν ξεχνιέται αδέλφια η ΟΡΓΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, όταν με μπουκωμένα τα πνευμονια από την καπνιά, μέσα στις λάσπες, διψασμένοι και άυπνοι για εικοσιτετράωρα, είδαμε την άλλη μέρα κάποιο πολιτικό αηδόνι, να κάνει δηλώσεις στα κανάλια, για την «άμεση στήριξη των πυρόπληκτων»…..
ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, μόνο που…….
Η όποια «στήριξη», πάει αλλού…..
Θα επανέλθω…

Βασίλης Τσούγκαρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more