Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Άρχισαν οι συζητήσεις για τις Δημοτικές εκλογές στην Αλμωπία





Φαίνεται ότι η καλοκαιρινή ραστώνη δεν εμπόδισε μερικούς ώστε να αρχίσουν να συζητούν για τα σενάρια που υπάρχουν εν όψει των ερχόμενων δημοτικών εκλογών που θα γίνουν τον Μάιο του 2019. Άλλωστε τα πράγματα στο δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας έχουν ξεκαθαρίσει και μένει μόνο για να συμπληρωθεί το παζλ οι πόλοι που μένουν «ορφανοί» να κάνουν τις επιλογές τους. Άλλωστε υπάρχουν δυο σενάρια που επικρατούν. Το πρώτο αναφέρει ότι θα φτιαχτούν μικρά και πολλά σχήματα με αποτέλεσμα όλα μαζί να συσπειρωθούν στο δεύτερο γύρο εναντίον της δημοτικής αρχής και το άλλο αναφέρει ότι θα πρέπει από τώρα να φτιαχτεί ένα μέτωπο πολυσυλλεκτικό το οποίο θα αντιπαρατεθεί στην δημοτική διοίκηση. Παρακάτω σας παραθέτουμε τα σενάρια:

Δημοτική αρχή
Μετά το κακό ξεκίνημα που μπορεί να δικαιολογηθεί εν μέρει από την απειρία  της, τον τελευταίο καιρό κερδίζει αργά αλλά σταθερά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Το γεγονός ότι πλέον κατασκευάζονται σημαντικά έργα έχουν αλλάξει την ψυχολογία του κόσμου. Η Αριδαία σταδιακά θα μετατραπεί σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη.  Ήδη έχει δημοπρατηθεί η θέση του Γενικού γραμματέα και αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει επιλέγει ο καταλληλότερος. Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν αλλαγές στο ψηφοδέλτιο καθώς ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος από τώρα έχει μπει σε συζητήσεις  κυρίως με νέους οι οποίοι θα έχουν όρεξη για δουλειά. Άλλωστε στους σχεδιασμούς του Δημάρχου είναι να έχει άλλη μια θητεία και στη συνέχεια να παραχωρήσει τα ηνία στην νέα γενιά.

Αντιπολίτευση
Συνάντηση σε χωριό της Αλμωπίας έγινε με παράγοντες της αντιπολίτευσης ώστε να συζητήσουν την επόμενη μέρα στην Αλμωπία. Κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Πασόη υποστηρίζουν ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για την θέση του υποψηφίου Δημάρχου και περιμένει από μέλη του συνδυασμού του να εκφράσουν φιλοδοξίες.  Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ιδανικός υποψήφιος είναι ο Παράσχος Τσάνταλης που έχει αναδειχθεί από τους δικαστικούς αγώνες που έχει κάνει εναντίον του πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου Σταύρου Τουφεγγόπουλου. Μάλιστα ο κος Τσάνταλης μπορεί να συσπειρώσει ομάδες της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς.  Από την άλλη οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Ασβεστόπουλος αλλά και η κα Αμπάρη δεν επιθυμούν να ενεργοποιήσουν παραπάνω τον συνδυασμό του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη καθώς ο κος Ασβεστόπουλος θα στηρίξει ενεργά ένα ψηφοδέλτιο της κεντροαριστεράς ακόμη και με τον κο Πασόη επικεφαλή ενώ η κα Αμπάρη έχει συγγενική σχέση με την δημοτική σύμβουλο και ιδιαίτερα φιλόδοξη Κατερίνα Μπαγκη.  Πάντως ο κος Σηφάκης ενδιαφέρεται για τα του Δήμου Αλμωπίας και δεν αποκλείεται αν είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας ακόμη και αν είναι εν ενεργεία Βουλευτής. Ακόμη έχει συσταθεί ομάδα δυσαρεστημένων της δημοτικής αρχή που αποτελείται κυρίως από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και δεν αποκλείεται να καταρτίσουν ψηφοδέλτιο το οποίο ίσως ηγηθεί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more