Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Επιστολή Γ. Καρασμάνη σε τοπική εφημερίδα

Σας κοινοποιούμε επιστολή που απέστειλε ο Γιώργος Καρασμάνης προς τους υπευθύνους έκδοσης της ¨ΕΔΕΣΣΑΪΚΗΣ¨ 

Με αφορμή πρόσφατα άρθρα σας (στα φύλλα 16/7 και 23/7) έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Γράφετε ότι σε ερώτησή σας για το θέμα του εκλογικού νόμου και της απλής αναλογικής, την οποία απευθύνατε προς όλους τους βουλευτές του Νομού μας, λάβατε μόνον μία απάντηση.
Σας εξηγώ λοιπόν τους λόγους για τους οποίους εγώ δεν απάντησα:
Πρώτον διότι, προ ολίγου καιρού, μου είχατε υποβάλει το ίδιο ερώτημα και, ταυτόχρονα, ζητούσατε τη θέση μου πάνω στον τρόπο εκλογής των βουλευτών, σας απάντησα, αλλά δεν μου κάνατε την τιμή – ούτε για λόγους αντικειμενικότητας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας – να δημοσιεύσετε την απάντησή μου την οποία εσείς επαναλαμβάνω μου ζητήσατε. Ίσως, γιατί δεν θέλατε να πληροφορηθούν οι αναγνώστες σας τις απόψεις μου, όπως π.χ. ότι οι βουλευτές πρέπει να παραμένουν αδέσμευτοι και αχειραγώγητοι, να υπηρετούν αποκλειστικά και αποτελεσματικά τα τοπικά και εθνικά συμφέροντα, και όχι τα συμφέροντα οποιωνδήποτε ισχυρών μεγαλόσχημων ιδιωτών.
Ακόμη, για το ίδιο μείζον θέμα του εκλογικού συστήματος, προ πενθημέρου σας κοινοποίησα τη σχετική ομιλία μου στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Όμως, και πάλι δεν ¨φιλοξενήθηκα¨ στις στήλες της εφημερίδας σας – ούτε ως απλή αναφορά!
Ποιος ο λόγος λοιπόν να απαντήσω στην τελευταία ερώτησή σας; Για να… ¨παραπέσει¨ και αυτή η απάντησή μου στο καλάθι των αχρήστων;
Ως προς την απορία σας «έως πότε θα στερείται η Έδεσσα “γαλάζιου βουλευτή”, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω τούτο:

Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και λυπηρό, μια εφημερίδα του επιπέδου της ¨Εδεσσαϊκής¨, να διολισθαίνει προς εποχές δεκαετιών του ’50, του ’60 αλλά και πιο πρόσφατες, που οι επιτήδειοι και τα συμφέροντά τους, επιδίωκαν και, εν πολλοίς πετύχαιναν, να κατευθύνουν τις ψήφους των πολιτών με αποκλειστικά τοπικιστικά και ¨ρατσιστικά¨ κριτήρια. Είναι εποχές που πέρασαν ανεπιστρεπτί. Οι πολίτες δεν ψηφίζουν πλέον με κριτήριο τη… γενέτειρα του βουλευτή αλλά σύμφωνα με το έργο και την εν γένει προσφορά του. Εγώ ο ίδιος κατ’ επανάληψη, μέσα στη γενέτειρά μου, σε προεκλογικές ομιλίες μου αλλά και σε κάθε ευκαιρία, έχω τονίσει ότι ¨δεν θέλω να είμαι και ούτε είμαι¨ βουλευτής μιας συγκεκριμένης περιοχής αλλά ολόκληρου του Νομού, και πάντα ζητώ οι πολίτες να ψηφίζουν με κριτήριο την ικανότητα, την αποτελεσματικότητα και το έργο γενικότερα και εφ’ όσον πιστεύουν ότι διακρίνομαι γι’ αυτά τότε να με “σταυρώνουν”.
…Και, εν προκειμένω: Έχω έμπρακτα αποδείξει το ενδιαφέρον μου για την Έδεσσα και την ευρύτερη περιοχή της. Όπως πχ με τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, τα Σχολεία, το δρόμο Άγρα-Βρυτά, το Αθλητικό Κέντρο (που δύο φορές ενέταξα την κατασκευή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όμως και τις δύο φορές οι Κυβερνήσεις που μας διαδέχτηκαν το απένταξαν) – χωρίς να δω τίποτα πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα σας! Αλλά και στο σύνολο σχεδόν των χωριών της περιοχής, υπάρχει κάποιο έργο και κάποια μεγάλη προσπάθεια με τη ¨σφραγίδα του Καρασμάνη¨, χωρίς ποτέ να με απασχολήσει ποιοι βρίσκονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και από ποιο Κόμμα προέρχονται.
Να κλείσω κι εγώ με μια απορία:
Πώς άραγε εξηγείται το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον σας για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά στην εφημερίδα σας δεν ¨περνάει¨ σχεδόν τίποτα που αφορά τον μοναδικό σήμερα εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και ενώ οι σελίδες σας βρίθουν από δελτία τύπου στελεχών του κυβερνώντος Κόμματος;

Σας διαβεβαιώνω, ότι αυτό εμένα προσωπικά ουδόλως με ενοχλεί. Αλλά, πιστέψτε με, η απορία μου είναι απορία και των κατοίκων της Έδεσσας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more