Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Παγκόσμια ημέρα φυσικοθεραπείας 2016



       Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικοθεραπεία


   
Η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας εορτάζεται κάθε χρόνο  στις 8 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ιδρύθηκε η Παγκόσμια  Συνομοσπονδία για την Φυσικοθεραπεία (WCPT) το 1951.

  Τι είναι η φυσικοθεραπεία .
     Η φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη της υγείας που  μέσα από συμβουλές ,προγράμματα άσκησης  και ειδικές θεραπευτικές μεθόδους ,βοηθά τους  ανθρώπους κάθε ηλικίας να ξεπεράσουν σωματικούς  περιορισμούς   και δυσλειτουργίες .Οι Φυσικοθεραπευτές, οι ειδικοί της άσκησης, της κίνησης και της λειτουργίας, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της κινητικότητας  και της ανεξαρτησίας. Ιδιαίτερα στην εποχή μας , με την γήρανση του πληθυσμού ,τα προβλήματα κίνησης επιδεινώνονται και ταυτόχρονα μειώνεται η ποιότητα ζωής. Διατηρώντας τους ανθρώπους δραστήριους και ανεξάρτητους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η φυσικοθεραπεία μειώνει  το κόστος της φροντίδας.

  Ειδικότερα   οι Φυσικοθεραπευτές   βοηθούν ανθρώπους , που δεν μπορούν να ακολουθήσουν πρόγραμμα άσκησης λόγω ασθένειας ή προχωρημένης ηλικίας , να γίνουν πιο δραστήριοι και  να επιτύχουν τους στόχους τους. Μετά από τραυματισμό ή ασθένεια,  οι υπηρεσίες αποκατάστασης  παρέχονται από τους Φυσικοθεραπευτές
   
     Με την ευκαιρία της παγκόσμιας  ημέρας της φυσικοθεραπείας  καλούμε τους ασθενείς να απευθύνονται για τα προβλήματα της υγείας τους , που χρειάζονται φυσικοθεραπεία ,μόνον σε πιστοποιημένους φυσικοθεραπευτές που είναι μέλη του ΝΠΔΔ  Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Μέσα από την ιστοσελίδα του  www.psf.org.gr  μπορείτε να ενημερωθείτε εάν ο φυσικοθεραπευτής σας είναι μέλος του ΠΣΦ και άρα πιστοποιημένος   .Η προστασία της δημόσιας υγείας από αντιποιούντες το επάγγελμα του  φυσιοθεραπευτή  είναι καθήκον του ΠΣΦ και των οργάνων του.  
  
                                          ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε   Π.Τ  ΠΕΛΛΑΣ
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΜΠΕΛΙΟΣ       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                          ΒΙΤΑΛΑΚΗ– ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ    
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more