Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Για πολλοστή φορά παρέμβαση για τον ν.2643
Αποτέλεσμα εικόνας για Ε.Σ.Α.μεΑΜε δύο επιστολές σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου η Ε.Σ.Α.μεΑ. παρεμβαίνει για πολλοστή φορά για τα εργασιακά θέματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, και συγκεκριμένα για θέματα του ν. 2643, στην Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Μ. Καραμεσίνη και στους υπουργούς Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο.

Ο ν.2643/98 είναι ο μοναδικός νόμος που παρέχει μία στοιχειώδη προστασία στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους σε αυτή την παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης. Επίσης είναι γνωστό ότι ο νόμος προβλέπει τη διεξαγωγή μιας πρόσκλησης ανά έτος. Εντούτοις από τη έναρξη ισχύος του νόμου το 1998 έως σήμερα διενεργήθηκαν μόνο 5 προκηρύξεις και συγκεκριμένα τα έτη  1998, 2002,  2004, 2008 και το 2014.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας προκήρυξης του ν.2643/98 για τις θέσεις του δημοσίου τομέα (άρθρο 3) έχουν καθυστερήσει ιδιαίτερα, δεδομένου ότι η προκήρυξη δημοσιοποιήθηκε  τον Δεκέμβριο του 2014 και τα αποτελέσματα της  εκκρεμούν μέχρι σήμερα.

Ο διορισμός όλων ανεξαιρέτως των επιτυχόντων της προκήρυξης του 2014 του ν. 2643/98 αποτελεί πρώτα και κύρια ηθική υποχρέωση της Πολιτείας, η οποία θα έπρεπε λόγω της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης να έχει ήδη λάβει ιδιαίτερα μέριμνα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των ατόμων με αναπηρία και τη προστασία των αναφαίρετων ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

 Η παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία δεν αφήνει περιθώρια να χαθεί  ούτε μία θέση εργασίας!

Η επιστολή στον ΟΑΕΔ: https://is.gd/KgPte5

Η επιστολή στα υπουργεία: https://is.gd/dREpLz

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στη νέα ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esaea.gr και www.esamea.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου