Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Γιάννης Σηφάκης : Προκαταβολή αποζημιώσεων ως και 50% από τον ΕΛΓΑΑποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Σηφάκης αγροτικά
Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις των ζημιών σε όλη την Πέλλα


Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες από τον ΕΛΓΑ σε όλες τις περιοχές της Πέλλας. Οι γεωπόνοι έρχονται στην έδρα του Δήμου ή σε περιοχές με άμεση συγκοινωνία και από εκεί οι οριοδείκτες ή οι πρόεδροι των Τ.Δ. αναλαμβάνουν την μετακίνηση τους στο Τ.Δ. και στα αγροκτήματα.
Προς το παρόν ελέγχονται ζημιές στις οποίες υπάρχει η δυνατότητα άμεσης εκτίμησης καθόσον οι ζημιές φαίνονται πάνω στα δέντρα. Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις για κεράσια και βερίκοκα.
Ο βουλευτής ζήτησε να δοθούν προκαταβολές αποζημιώσεων  στους αγρότες με δεδομένη την δύσκολη οικονομική θέση τους για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν. Ακόμη ζήτησε οι εκτιμήσεις για τις ζημιές που είναι δύσκολο να εκτιμηθούν  ( λόγω μεγάλης παρέλευσης του χρόνου που έπρεπε να γίνουν οι εκτιμήσεις) να γίνουν με όσο το δυνατόν πιο διασταλτική ερμηνεία του κανονισμού προς όφελος του αγρότη.
Η διοίκηση του ΕΛΓΑ αποφάσισε ότι για όλα τα πορίσματα που θα εκδοθούν για οποιαδήποτε ζημιά ( χαλάζι, παγετό, κλπ) θα δίδεται προκαταβολικά περί το 50% της αποζημίωσης με στόχο την διευκόλυνση των αγροτών. Η διευκόλυνση αυτή θα υπάρξει σε όσους έχουν τακτοποιήσει τις εισφορές τους ή έχουν εκχωρήσει στον ΕΛΓΑ την δυνατότητα να τις εισπράξει από τις επιδοτήσεις τους.
Ακόμη θα επανεξεταστεί η δυνατότητα παράτασης για την πληρωμή των εισφορών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου