Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Αφιερωματικό έτος φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας



Αποτέλεσμα εικόνας για Θεόδωρος Ζαγοράκης αγώνας

Σε παράλληλες εκδηλώσεις, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους φιλίας ΕλλάδαςΡωσίας,  συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας Ε.Ε. – Ρωσίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Παρουσία του αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ρωσίας κ. Αρκάντι Ντβορκόβιτς, ο κ. Ζαγοράκης παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της βασίλισσας Όλγας, στην ομώνυμη λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Ο  κ. Ζαγοράκης  συμμετείχε επίσης, ως αρχηγός της Ελληνικής Ομάδας, στη  φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση  που διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ – Helexpo, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και με την υποστήριξη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. 

Με την ομάδα της Ρωσίας, η οποία για την ιστορία, επικράτησε με 4 – 2, συμμετείχε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός κ. Αρκάντι Ντβορκόβιτς, ο οποίος στο ημίχρονο της φιλικής συνάντησης, τίμησε τον σπουδαίο Βασίλη Χατζηπαναγή, αλλά και  τον Ρώσο ποδοσφαιριστή Σεργκέι Σάβλο.

Σε δηλώσεις του, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, υπογράμμισε τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων, ενώ επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη εξομάλυνσης  των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ρωσίας  προς όφελος και των δυο μερών. Ευρωπαϊκή Ένωση και Ρωσία οφείλουν να συνεργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και απειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more