Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν έχουν εγκαταστάσεις ο σύνδεσμος προπονητών Στίβου Β. Ελλάδας



Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ                            Θεσ/νίκη 16/9/2016
Β.ΕΛΛΑΔΑΣ                                                                            Αρ.Πρωτ.:26      
------------------------------------------                                                ΠΡΟΣ:
                                                                                                     Πρόεδρο Δ.Σ Ε.Κ.Σ.
                                                                                                   κ.Απόστολο Μητιντζή
                                                                                                                                                                                                                        Κοινοποίηση:Ε.Α.Σ.                                                                                            Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                                                                   Πρόεδρο κ.Τομπούλη Αναστάσιο

     Κύριε Πρόεδρε,
Μετά τις τελευταίες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι στους χώρους και στις αίθουσες προπόνησης των αθλητών-τριών στο ΕΚΣ, θα θέλαμε να σας θέσουμε κάποια θέματα, αλλά και να ενημερωθούμε  και με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τους συναδέλφους προπονητές, για το τι ισχύει πλέον στο ΕΚΣ.
     1) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την αιτία κατάργησης της αθλητικής εγκατάστασης (καταστροφή της βαλβίδας ρίψης σφαίρας) που βρισκόταν στον χώρο δίπλα στο βοηθητικό στάδιο, που εξυπηρετούσε πολλούς συναδέλφους που είχαν αθλητές ταυτόχρονα δρόμων και ρίψεων. Τι ακριβώς θα δημιουργηθεί στον χώρο αυτό και από ποιους θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί;
     2) ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΒΑΡΩΝ
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την ενοικίαση των 2 αιθουσών του  Κ3 στον ιδιώτη επενδυτή, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης και την υπογραφή μνημονίου, όπως είχαμε πληροφορηθεί, θα δινόταν προς χρήση 2 άλλες αίθουσες έως 31/8/2016 στο ίδιο κτίριο (Κ3) για την εξυπηρέτηση των αθλητών του Στίβου.
Η  μία αίθουσα δόθηκε αποκλειστικά στην Παραολυμπιακή επιτροπή, ενώ στην άλλη παραμένει ο ιδιώτης που την ενοικιάζει.
Αντ’ αυτών δόθηκε στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ για χρήση μία αίθουσα στο Κ1 (Κ1-30), όπου μεταφέρθηκαν τα όργανα που υπήρχαν στις αίθουσες του Κ3. Τα μισά όμως, καθώς κάποια απ’ αυτά τοποθετήθηκαν σε αίθουσα για τους ελεύθερα αθλούμενους!!! Τα δύο δε απ’ αυτά είναι χαλασμένα με την υπόσχεση ότι θα διορθωθούν;
Στην πρώτη βροχόπτωση η αίθουσα αρχίζει να στάζει , γεγονός που απαιτεί άμεση στεγανοποίηση, καθώς υπάρχει σοβαρό θέμα πλέον ασφάλειας και το οποίο δυστυχώς συμβαίνει και σε άλλα σημεία του Ε.Κ.Σ..
Σίγουρα σε ένα εθνικό στάδιο όλοι έχουν δικαίωμα να γυμνάζονται, αλλά το να προηγούνται οι ελεύθερα αθλούμενοι και οι ιδιώτες έναντι των αθλητών από τους οποίους περιμένουμε να βγουν κάποιοι πρωταθλητές, αυτό μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί!!!
Επειδή, όμως, στους προπονητές δεν αρμόζει μόνο η κριτική, αλλά να προτείνουνε λύσεις εφικτές στα προβλήματα, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:
     Α) Άμεση στεγανοποίηση της αίθουσας που στάζει στο Κ1 που δόθηκε για χρήση στους συλλόγους , καθώς και όπου υπάρχει πρόβλημα..
     Β) Χρησιμοποίηση μέρους των εσόδων από τις αίθουσες και τα γραφεία που ενοικιάζει το ΕΚΣ για την αγορά μηχανημάτων, για να εξοπλιστεί η αίθουσα, καθώς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει μία ανταπόδοση προς τη νεολαία που έρχεται με διάθεση και θέλει να ασχοληθεί με τον Κλασικό Αθλητισμό.
     Γ) Ίση αντιμετώπιση των συναδέλφων προπονητών σε σχέση με τους ιδιώτες σε πολλά θέματα καθώς το ΕΚΣ είναι εθνικό και όχι ιδιωτικό.
Όλα αυτά τα αναφέρουμε και ζητάμε λύσεις έχοντας στ’ αυτιά μας τις δηλώσεις του αρμοδίου Υφυπουργού αθλητισμού τόσο στην υποδοχή των Ολυμπιονικών, όσο και στην παρουσίαση της ομάδας για τους Παραολυμπιακούς αγώνες, για στήριξη των αθλητών και παρεμβάσεις στα στάδια για την υποστήριξη τους.
Σαφέστατα στην εποχή μας είναι άμεση ανάγκη εξεύρεσης εσόδων και πόρων, αλλά εμείς απλώς ζητάμε να προπονήσουμε τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια σε χώρους  κατάλληλους  που τους αξίζουν. Δεν έγινε ο ελαστικός τάπητας , δεν θα έχουν αίθουσες, με αποτέλεσμα στην σκληρή πραγματικότητα και στο αντιαθλητικό σύστημα απαιτούνται άμεσες λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more