Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ του ΜΠΛΟΚΟΥ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της Δ.Ε.Θ.



         Αποτέλεσμα εικόνας για Μπλόκο Γυψοχωρίου Πέλλα 
Το Μπλόκο Γυψοχωρίου από την Πέλλα έδωσε το δικό του αγωνιστικό παρόν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ.  Συντονισμένα με τους συναδέλφους αγρότες & κτηνοτρόφους από διάφορες περιοχές της χώρας ( Κ.Μακεδονία, Δ.Μακεδονία, Α.Μακεδονία, Θεσσαλία ) στα πλαίσια της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων στην Πλατεία Αριστοτέλους. 
     Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργαζομένων του ΠΑΜΕ, που τους είχαν  συμπαρα-σταθεί ενεργά στις μεγάλες αγωνιστικές αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα του προηγούμενου χειμώνα και τους είχαν οργανώσει υποδεχτεί αγωνιστικά στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο του περασμένου Φλεβάρη στην Αθήνα.
      Διαδήλωσαν με συνθήματα στην πορεία που ακολούθησε προς την ΔΕΘ στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συμμάχους τους στον κοινό αγώνα  κατά της πολιτικής που φτωχοποιεί το λαό  για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Με τη συμμαχία που  μπορεί ν' ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας προς όφελος του λαού της με την παραγωγή φθηνών και ποιοτι-κών προϊόντων.  Με δυνάμωμα και να ενίσχυση αυτής της συμμαχίας από την πλευρά της μικρομεσαίας αγροτιάς.
      Έδωσαν μια ακόμη αγωνιστική απάντηση στη  επίθεση που δέχονται με τα αντιαγροτικά μέτρα & την αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης & της ΕΕ που στοχεύει ξεκάθαρα στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Τα μέτρα του 3ου “αριστερού” μνημονίου - δεμένα “χέρι-χέρι” - με την νέα ΚΑΠ 2015-2020 διώχνουν την φτωχομεσαία αγροτιά από τα χωριά και τα χωράφια της. Και αυτά τα αντιαγροτικά μέτρα είναι εξοντωτικά (τεράστια αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, φορολογική επιδρομή, αύξηση του ΦΠΑ στο 24% για τα αγροτικά μέσα και εφόδια,  αποκλεισμοί από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις και άγριες περικοπές, ΕΝΦΙΑ και πολλά ειδικά αγροτικά χαράτσια κ.α).

        Το Συλλαλητήριο αποτέλεσε έναν ακόμη αγωνιστικό σταθμό και χρειάζεται συνέχιση και ένταση του αγώνα επιβίωσης σε συντονισμό με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από την ίδια πολιτική και την φοροληστεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more