Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Κλείδωσε η συμμετοχή Τζιτζικώστα στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη;



Αποτέλεσμα εικόνας για Τζιτζικώστας- Μητσοτάκης συνάντηση 
Πολύ καλό ήτανν το κλίμα κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι διαλύθηκαν και τα τελευταία σύνεφα τα οποια είχαν μαζευτεί μετά από δηλώσεις του κου Τζιτζικώστα αλλά και την απόσταση που κρατούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληφορίες μας είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Απόστολο Τζιτζικώστα να συμμετάσχει στην επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός (Εξωτερικών ή Εσωτερικών) καθώς και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Θυμίζουμε πως ο Περιφερειάρχης έχει ασυμβίβαστο μέχρι το 2019 και δεν μπορεί να κατέβει υποψήφιος Βουλευτής. Σαφώς και αυτή η εξέλιξη θα φέρει εξελίξεις στην Περιφέρεια και δεν αποκλείεται να δούμε υποψήφιο Περιφερειάρχη το 2019 τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων Λάζαρο Κυρίζογλου. Ακόμη μένει να δούμε ποιος θα αναλάβει διάδοχος του Απόστολου Τζιτζικώστα με πολύ πιθανό σενάριο να δούμε την Βούλα Πατουλίδου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης. Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου:


 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκε απόψε στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΝΔ για τα τελικά συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για τις ελληνικές θέσεις.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, «σήμερα, στη συνεδρίαση του ΕΛΚ πετύχαμε μια πολύ σημαντική εθνική νίκη. Κατορθώσαμε στο κείμενο δήλωση – απόφαση του ΕΛΚ της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από ορισμένες πλευρές, να εντάξουμε τη θέση μας ότι πρέπει να γίνει αναλογικός επιμερισμός των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη, σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Αυτό είναι πλέον επίσημο κείμενο της ΕΕ, το οποίο περιέχει αυτή τη ρητή δέσμευση, για πρώτη φορά και η οποία θα λειτουργήσει προς το συμφέρον της χώρας μας. Ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη τη βοήθεια της ΝΔ για να αποσυμφορηθεί το επόμενο διάστημα η Κεντρική Μακεδονία, που συνεχίζει να φιλοξενεί την πλειοψηφία των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας».
Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «υπάρχει μια δυσανάλογα μεγάλη κατανομή προσφύγων και μεταναστών στην Κεντρική Μακεδονία. Έχω επίσης επισημάνει ότι το κεντρικό κράτος δεν έχει καταφέρει ακόμα να εκπονήσει έναν κεντρικό σχεδιασμό στη διαχείριση αυτού του προβλήματος, ώστε οι πρόσφυγες και μετανάστες να κατανεμηθούν σε όλη την Επικράτεια, σε όσο το δυνατόν μικρότερες δομές και με όσο το δυνατό καλύτερη συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Κι ακόμη o χειμώνας πλησιάζει και πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες και το πρόβλημα δυστυχώς θα γίνει χειρότερο. Συμπληρωματικά, έχουμε και εξαιρετικά ανησυχητικές καταγγελίες από τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα, ο οποίος δυστυχώς επιβεβαιώνει αυτά τα οποία είχαμε πει ως ΝΔ εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχει ζήτημα στη διαχείριση των κονδυλίων για την υποστήριξη των προσφύγων και των μεταναστών. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, ο Υπουργός, ο Πρωθυπουργός, αλλά μέχρι στιγμής και η Δικαιοσύνη κωφεύουν σε αυτές τις εξαιρετικά ανησυχητικές κατηγορίες».
Ο κ. Τζιτζικώστας επίσης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΝΔ για το έργο της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα για τα σημαντικά αποτελέσματα από την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2013 και για την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν επίσης τα μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, έργα τα οποία δημιουργούν θέσεις εργασίας, φέρνουν εισόδημα στην αγορά της Κεντρικής Μακεδονίας, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Έργα, που γίνονται σε όλους τους τομείς, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τις υποδομές, τις μεταφορές, την εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την αστική ανάπτυξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.
«Συζητήσαμε επίσης, για τις μεγάλες και σημαντικές μεταρρυθμίσεις που κάναμε ως διοίκηση στον τρόπο λειτουργίας, στον Οργανισμό της Περιφέρειας, ώστε να καταστήσουμε την Κεντρική Μακεδονία μια φιλική Περιφέρεια στο επιχειρείν, δημιουργώντας ανεξάρτητη διεύθυνση που θα λειτουργεί ως υπηρεσία μιας στάσης για τον επιχειρηματία και τον υποψήφιο επενδυτή. Μεταρρυθμίσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της γραφειοκρατίας και του χρόνου εξυπηρέτησης πολιτών, επαγγελματικών, επιχειρηματιών. Ταυτόχρονα ενημέρωσα τον Πρόεδρο της ΝΔ για σημαντικά έργα που ετοιμάζουμε τον επόμενο διάστημα, όπως είναι η σύνδεση μεγάλων πόλεων των Περιφερειακών Ενοτήτων με το δίκτυο φυσικού αερίου. Ένα αίτημα χρόνιο, το οποίο αποτελεί και προεκλογική μας δέσμευση, υλοποιείται και εντός του 2017 ξεκινούν τα έργα», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για το πολύ σπουδαίο έργο που γίνεται στην Περιφέρεια και τόνισε ότι τα έργα που γίνονται θα καταστήσουν την Κεντρική Μακεδονία πιο ανταγωνιστική.
«Θέλω να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Αντιπεριφερειάρχες για το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται στην Περιφέρεια και να τον διαβεβαιώσω ότι ως ΝΔ θα είμαστε αρωγοί στη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια την οποία καταβάλλει. Έχω μεγάλη εκτίμηση στον Απόστολο και για τη δουλειά που κάνει», επισήμανε ο Πρόεδρος της ΝΔ.
«Χάρηκα ιδιαίτερα με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Περιφερειάρχης, ως προς τον εξορθολογισμό της δομής της Περιφέρειας. Τα ζητήματα των Οργανισμών και της απλοποίησης των διοικητικών δομών ήταν στο επίκεντρο της προσπάθειας που κατέβαλα ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η επέκταση, λοιπόν, αυτής της προσπάθειας στο δεύτερο και στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης είναι απόλυτη προτεραιότητα, έτσι ώστε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο έχουμε στο Δημόσιο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας δώρισε στον κ. Μητσοτάκη ένα αντίγραφο του Λέοντα της Αμφίπολης, ζητώντας του να συνδράμει την προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ολοκλήρωση του ανασκαφικού έργου, στο σπουδαίο αυτό μνημείο και για την προβολή και ανάδειξή του.
Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους της ΠΚΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more