Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΤΕΙΝΑ



Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΤΕΙΝΑ

Δύσκολος έως ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΣ χειμώνας έρχεται στη «Χώρα του Ποτέ», στη χώρα της ΦΤΩΧΕΙΑΣ, της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, στη χώρα που έχει «ανεπίσημα» ξεπουληθεί από άκρη σε άκρη, και το μόνο που μένει είναι να πέσουν και οι τελευταίες «υπογραφές» για να μεταναστεύσουν ΟΛΟΙ οι ιθαγενείς της σε άλλες «πολιτισμένες» χώρες, προκειμένου να βρουν «νέες ευκαιρίες» για να ζήσουν….
Φυσικά, πρέπει να πούμε πως ότι «περιουσιακά στοιχεία» είχαν οι ιθαγενείς, κατόπιν «καταγραφής – απογραφής» θα περάσουν στα χέρια των ξένων φυλάρχων και ιθαγενών που θα τα αξιοποιήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα προκειμένου να τα «χαρούν» αφού οι «άλλοι» δεν μπόρεσαν .
Πρόσφατα η χώρα του ποτέ χτυπήθηκε από Θεομηνίες, και πολλές περιοχές της έπαθαν τεράστιες ζημιές, ενώ οι ιθαγενείς έχασαν τις περιουσίες τους για τις οποίες και χρωστούν φόρους, αλλά και τις έχουν χρυσοπληρώσει αμέτρητες φορές μέχρι σήμερα….
Και σα να μη φτάνει η καταστροφή που έχουν υποστεί, βγήκαν οι υπουργοί του φυλάρχου, και ανακοίνωσαν πως ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ…..
Τι, δεν με πιστεύετε;
Για διαβάστε την σχετική είδηση, τι λέει ο υπουργός, και τα λέμε στη συνέχεια…
«Αλεξιάδης: Δεν μπορούν να υπάρξουν φορο-ελαφρύνσεις σε πλημμυροπαθείς ή πυρόπληκτες περιοχές
Τις ελπίδες των πολιτών των περιοχών της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, που επλήγησαν πρόσφατα από πλημμύρες, διέψευσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αποκλείοντας την πιθανότητα φορολογικών ελαφρύνσεων.
Ο κ. Αλεξιάδης αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι υπεγράφησαν χθες οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες δίνεται παράταση έως τις 7 Μαρτίου στο μέτρο της αναστολής καταβολής των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και τις οντότητες, που έχουν την κύρια κατοικία ή εγκατάστασή τους στις περιοχές του Δήμου Ευρώτα που υπέστησαν καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχτηκε ότι υπήρξε σχετική καθυστέρηση στην έκδοση των εν λόγω αποφάσεων, αποδίδοντάς την στη γραφειοκρατία και υποστηρίζοντας ότι παρά τα διαδικαστικά εμπόδια το Υπουργείο Οικονομικών κινήθηκε με τον ταχύτερο τρόπο.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, ανάλογη υπουργική απόφαση για παράταση στην αναστολή καταβολής των οφειλών μέχρι το Μάρτιο πρόκειται να εκδοθεί αύριο και για τους δήμους Χίου, Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, Πύργου, Γυθείου, Ανατολικής Μάνης, Οιτύλου, Ηλείας, Θάσου, Ουρανούπολης και άλλες περιοχές που είχαν προβλήματα είτε λόγω πυρκαγιών είτε από πλημμύρες. «Δεν έχουμε δυνατότητα για όλες αυτές τις περιοχές να πάμε σε ένα πρόγραμμα φορολογικών ελαφρύνσεων, που θα ανταποκρινόταν στις ανάγκες των πολιτών. Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, αλλά όπως καταλαβαίνετε, δεν έχουμε τη δημοσιονομική δυνατότητα. Παρ’ όλα αυτά, σας είπα τι θα γίνει στα φορολογικά», σημείωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη και πρόσθεσε: «μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε. Κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, με βάση τις δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας και τις δυνατότητες που έχουμε, αλλά ήδη κάνουμε πάρα πολλά».
Αναφορικά με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ σε κτίσματα που έχουν υποστεί βλάβες από φυσικά φαινόμενα, ο κος Αλεξιάδης υποστήριξε ότι υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο θα υπάρχει αναγραφή περιουσιακών στοιχείων στη δήλωση στοιχείων ακινήτων, που λέει ότι κτίσμα στο οποίο υπάρχει μερική έλλειψη στέγης ή άλλες ουσιώδεις βλάβες που το καθιστούν μη λειτουργικό, χαρακτηριστικά που παραπέμπουν ευθέως σε κτίσμα σεισμόπληκτο, πυρόπληκτο ή πλημμυροπαθές, θα αναγράφεται ως ημιτελές και μετά θα απολαμβάνει ο ιδιοκτήτης του της σχετικής έκπτωσης.»
ΠΗΓΗ: skai.gr
Τα βλέπετε; Δεν σας τα έλεγα εγώ; Δε φτάνει που οι άνθρωποι (αλλά ξέχασα, οι ιθαγενείς για τους φυλάρχους είναι ΣΚΛΑΒΟΙ που πρέπει μόνο να πληρώνουν με οποιουσδήποτε τρόπους, να ανταποκρίνονται σε κάθε φορομπηχτική απαίτηση και άλλα πολλά…) έχουν καταστραφεί, ΑΥΤΟΙ, ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ…
Τώρα, ΤΙ θα εισπράξουν;
Καλύτερα να μην πούμε.
Τελικά, Συνέλληνες, πολύ «μυστήρια» αυτή η μακρινή, αλλά ταυτόχρονα τόσο κοντινή χώρα.
Και τα ονόματα των φυλάρχων των υπουργών, και των «αφεντικών», κατά σύμπτωση, είναι ΙΔΙΑ με εκείνα των δικών μας…..
Λέτε να…..
ΘΑ το ψάξω, και θα επανέλθω!


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more