Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Υποσχόταν μέσω Διαδικτύου προγνωστικά αγώνων του ΟΠΑΠ έναντι αμοιβής

Δικογραφία σε βάρος 19χρονου και 31χρονης


Υποσχόταν μέσω Διαδικτύου προγνωστικά αγώνων του ΟΠΑΠ έναντι αμοιβής
Προγνωστικά για την έκβαση αγώνων που περιλαμβάνονται στο δελτίο στοιχημάτων του ΟΠΑΠ υποσχόταν ψευδώς, έναντι χρηματικής αμοιβής, ένας 19χρονος στα Ιωάννινα, μέσω προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δράση του αποκαλύφθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του νεαρού και μίας 31χρονης.

Προηγήθηκε έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε χρήστης γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης που είχε δημιουργήσει προφίλ και είτε διαφήμιζε, είτε προσέγγιζε άλλους χρήστες, υποσχόμενος ψευδώς ότι διαθέτει και προσφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής προγνωστικά σχετικά με την έκβαση αγώνων, κυρίως ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, ισχυριζόταν ότι διαθέτει πληροφορίες για την έκβαση των αγώνων από ποδοσφαιρικούς «παράγοντες» ή στοιχηματικές εταιρείες.

Για την καταβολή της χρηματικής αμοιβής, ο 19χρονος ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους τους κωδικούς προπληρωμένων καρτών τους και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούσε για διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.

Για τη δράση του αυτή ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση. Ακολούθησε ψηφιακή αστυνομική έρευνα και σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, στοιχηματισμού, προπληρωμένων καρτών και παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου, που είχε ως αποτέλεσμα τον γεωγραφικό εντοπισμό της επίμαχης σύνδεσης Διαδικτύου.

Σε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 19χρονου, στα Ιωάννινα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του, ενώ διαπιστώθηκε ότι τις επίμαχες προπληρωμένες κάρτες τις χρησιμοποιούσε σε λογαριασμό διαδικτυακού στοιχηματισμού με τα στοιχεία της 31χρονης.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, που απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρι, για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών, κατά περίπτωση για απάτη, παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια και της νομοθεσίας που αφορά στη ρύθμιση θεμάτων ΟΠΑΠ, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Αστυνομία εξετάζει τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου