Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Και τώρα… τρέχουμε



Αποτέλεσμα εικόνας για Αθλητικός Όμιλος «Ποσειδών»
 
Ραντεβού στα Γιάννενα δίνουν φέτος περισσότεροι από 2.200 δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και το εξωτερικό, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου κορυφώνεται ο 10ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, που διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος «Ποσειδών» Ιωαννίνων υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι αγώνες και οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 11 Σεπτεμβρίου στο Νησί της Παμβώτιδας, κορυφώνονται αυτό το διήμερο, με αγώνες για όλους.
Η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στον «Παραλίμνιο Δρόμο 1000μ. για ΑΜΕΑ». Στις 6 το απόγευμα ακολουθεί ο πρωτότυπος «Παραλίμνιος Δρόμος Μαμά – Καρότσι», στον οποίο μητέρες με τα καρότσια και τα παιδιά τους τρέχουν σε μια απόσταση 1000 μέτρων. Χορηγός του αγώνα είναι η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, που θα κληρώσει και 25 δωροεπιταγές για προϊόντα της.
Στις 6.30 θα δοθεί η εκκίνηση του «Αγώνα Δρόμου 5χλμ.», με τους αθλητές να τρέχουν σε μια μαγευτική παραλίμνια διαδρομή στη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων και των τειχών του Κάστρου. Ανάμεσά τους και ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος ως μέλος της ΙΚΕΑ Running Team.
Ρεκόρ συμμετοχής αναμένεται φέτος στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων των 30 χλμ. με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 1200. Δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από την Κύπρο, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία δίνουν ραντεβού στα Γιάννενα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου για να τρέξουν τη μαγευτική διαδρομή περιμετρικά της λίμνης, με πολλούς εξ αυτών να εντάσσουν τον αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Παρμάκης, ένας από τους καλύτερους Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων όλων των εποχών, με διακρίσεις σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Δρόμων Αντοχής, ο οποίος ήταν και ο νικητής του περσινού αγώνα.
Ο «Γύρος Λίμνης 30χλμ.» θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από την πλατεία Μαβίλη, όπου είναι το σημείο εκκίνησης και τερματισμού όλων των αγώνων, ενώ δύο ώρες νωρίτερα θα έχουν ξεκινήσει οι συμμετέχοντες στο «Δυναμικό Βάδισμα 30χλμ.». Οι αγώνες ολοκληρώνονται με τον «Αγώνα Δρόμου 10χλμ.», ο οποίος επίσης πραγματοποιείται στην παραλίμνια διαδρομή, αλλά και γύρω από το Κάστρο της πόλης.
Μέγας χορηγός του 10ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ και  υποστηρικτές τα ΙΚΕΑ, η Under Armour και η Wappdevelopment house. Χορηγός μετακίνησης είναι η RENAULT και χορηγοί τροφοδοσίας η ΔΩΔΩΝΗ, τα Super market SEP Παπαδόπουλος, η αίθουσα δεξιώσεων Καρβούνης, τα ζυμαρικά Melissa και τα προϊόντα καθημερινής χρήσης OKI DOKI.
Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:
Σάββατο17 Σεπτεμβρίου
Πλατεία Μαβίλη
17.30: Παραλίμνιος Δρόμος 1000 μ. για ΑμεΑ
18.00: Παραλίμνιος Δρόμος «Μαμά –Καρότσι».
18.30: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.
19.00 – 21.30: Pasta Party 9ου Γύρου Λίμνης 30 & 10 χλμ. & 5 χλμ. 20.00: Απονομές στους τρεις πρώτους (ανδρών, γυναικών) 5 χλμ. και στους νικητές των αγώνων «Στους Δρόμους του Νησιού»
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου
Πλατεία Μαβίλη
7.00: Δυναμικό Βάδισμα 30 χλμ
9.00: Γύρος Λίμνης 30 χλμ
9.15: Αγώνας δρόμου 10 χλμ
12.30: Απονομή μεταλλίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more