Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝΑποτέλεσμα εικόνας για ΙΚΑ

Βέβαια, τα… «όργανα» στα Ασφαλιστικά (κατά τα άλλα ) Ταμεία, έχουν αρχίσει στη ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ εδώ και χρόνια να παίζουν τον ΦΑΛΤΣΟ και ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ρυθμό τους, την εφιαλτική τους «μουσική» για ΟΛΟΥΣ τους «ασφαλισμένους», είτε αυτοί είναι Συνταξιούχοι, είτε όχι.
Οι… «ασφαλισμένοι» ΠΛΗΡΩΝΑΝ και ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τις εισφορές τους στα ταμεία, για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και για να μπορούν να πάρουν κάποια στιγμή σύνταξη (κάτι που για τις επόμενες γενιές τελικά δεν θα υπάρχει), πλήρωναν, πληρώνουν και τελικά;
Έρχεται το «κράτος», κόβει ελέω «κρίσης» (για την άλλη κρίση, για τα φαγοπότια που γινόταν και γίνονται στα ταμεία κουβέντα δεν λένε) από συντάξεις, κόβει από την υγεία, κόβει, κόβει, και τελειωμό δεν έχει προκειμένου να κλείσει (νομίζουν) τις «μαύρες τρύπες» της οικονομίας.
Ας δούμε μέρες που είναι ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τα ταμεία.
«Ασφυκτιούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, φόβοι για τις συντάξεις
ΙΚΑ και ΟΑΕΕ αναζητούν τρόπους για να εξασφαλίσουν ρευστότητα. Τί γίνεται με τις συντάξεις
SOS εκπέμπουν τα μεγαλύτερα Ασφαλιστικά Ταμεία της χώρας, καθώς αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας. Η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως λύση προκειμένου να βρει άμεσα χρήματα, ωστόσο οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό, εξέλιξη που δημιουργεί έντονο προβληματισμό αλλά και φόβους, ότι η απρόσκοπτη καταβολή συντάξεων από τα μεγαλύτερα Ταμεία, τίθεται για τα καλά εν αμφιβόλω.
Απορρίφθηκε η λύση χρηματοδότησης μέσω του ΑΚΑΓΕ
Η κυβέρνηση κατέφυγε στη λύση του ΑΚΑΓΕ, επιχείρησε να βάλει χέρι στον «κουμπαρά» του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης των Γενεών προκειμένου να ενισχύσει το ΙΚΑ, που αντιμετωπίζει τεραστιες δυσκολίες. Η διοίκηση του Ταμείου κατέθεσε πρόταση για πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 200 εκατομμυρίων από τον ΑΚΑΓΕ, ωστόσο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ είπε όχι με ψήφους 9-7. Εκτός από τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των συνταξιούχων (δύο εκπρόσωποι) αρνητικά ψήφισαν και οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών φορέων ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ. 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το ΔΣ ΙΚΑ προχώρησε στη προσφυγή προς τον ΑΚΑΓΕ, προκειμένου να καλύψει μέρος των χρεών προς τον ΕΟΠΥΥ που ξεπερνά τα 850 εκατ. ευρώ. 
Η κυβέρνηση ψάχνει εκ νέου για 200 εκατομμύρια ευρώ
Σε κάθε περίπτωση πλέον και προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, η κυβέρνηση μετά από αυτή την τακτική αποτυχία, θα πρέπει να βρει μέσω κρατικών πόρων αυτά τα 200 εκατομμύρια και να προσφέρει άμεσα στο Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αυτό μάλιστα πρέπει να έχει γίνει μέχρι το τέλος του 2016, έτσι να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις
«Γιγαντώνεται» το έλλειμμα του ασφαλιστικού συστήματος
Φυσικά δεν είναι μόνο το ΙΚΑ που βρίσκεται σε δυσχερή θέση, αφού η πλειονότητα των ασφαλιστικών Ταμείων «αιμορραγεί» από την έλλειψη ρευστότητας και αδυνατεί να εκπληρώσει βασικές ανάγκες. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για την κατάσταση που βρίσκεται το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
Το έλλειμμα ξεπερνάει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ επιπρόσθετα το ΙΚΑ φέρεται να χρωστάει 3 δισ.ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και άλλα 3 στον ΟΑΕΔ. Εξαιρετικά δύσκολη είναι και η κατάσταση στον ΟΑΕΕ ο οποίος έχει οφειλές 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στον ΕΟΠΠΥ.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Πως σας φαίνεται Συνέλληνες; ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ «ΜΑΓΑΖΙ» και ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Αν θυμηθούμε τις διάφορες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ που ήρθαν στο φως, τα «κανόνια» που βροντούσαν και βροντούν για ΣΚΑΝΔΑΛΑ, και φυσικά δεν έχει τιμωρηθεί ΚΑΝΕΙΣ, θα καταλάβουμε ΟΛΟΙ πως ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, γιατί αυτό έχει συμβεί, τα ταμεία βάρεσαν μαζί με τη χώρα φαλιμέντο!
Μη σας φανεί απίθανο λοιπόν σε μερικούς μήνες  (μην πω και πιο γρήγορα) αν  σταματήσει η καταβολή συντάξεων, και επιδομάτων, και αν επίσης ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ (κάτι άκουσα σε δελτίο ειδήσεων (;) σε εκπομπή; Δεν θυμάμαι, πρόσφατα ήταν και γινόταν λόγος για αδυναμία προμήθειας φαρμάκων υψηλού κόστους. Δεν το πρόλαβα όλο, αλλά το ψάχνω και μόλις το βρω θα το δημοσιεύσω.)
Αδέλφια, το ξαναείπαμε, ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ (παρά τα παχιά λόγια και τα ΘΑ) ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ, ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ, Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ΚΑΙ Ο ΓΚΡΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που γνωρίζουν πολλά, και εδώ και χρόνια μιλούν για ΜΕΓΑΛΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ που έγιναν με μεγάλα ΘΥΜΑΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ.
ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΕΜΕΙΣ, ΣΚΥΨΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ.
Αυτή είναι η Σκληρή Ελληνική Πραγματικότητα, και να περιμένουμε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου