Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρίζογλου προς Σπρίτζη: Πρέπει να γίνει σύσκεψη για την λύση της απεργίας των αστικών συγκοινωνιών




Αποτέλεσμα εικόνας για Κυρίζογλου


Έγγραφο απέστειλε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, προς τον κ. Χρήστο Σπίρτζη, Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων με θέμα: προβλήματα αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
Επισημαίνει ότι, οι παρατεταμένες κινητοποιήσεις, ή μάλλον «ακινητοποιήσεις», στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης προκαλούν αλυσιδωτά προβλήματα, που εκτείνονται σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και έχουν δυσμενείς  επιπτώσεις στο σύνολο σχεδόν της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της περιοχής μας. 
Η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας ήδη από τις αρχές Αυγούστου είχε διατυπώσει, με το 901/19/ΤΠ/5-8-2016 έγγραφό της, το αίτημα να συγκληθεί μια συνάντησή σας, με την διοίκηση και τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ και με την ΠΕΔΚΜ, για να δοθεί, επιτέλους λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.  Η συνάντηση αυτή δεν συγκλήθηκε, όμως το πρόβλημα εξακολούθησε να υπάρχει και να επιδεινώνεται. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΚΜ, στην συνεδρίασή του της 6ης Σεπτεμβρίου 2016, θέλησε να ενημερωθεί για όλες τις πτυχές του παρατεινόμενου προβλήματος. 
Στην συνεδρίαση αυτή κλήθηκαν και συμμετείχαν και ενημέρωσαν το Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ, για τις θέσεις, τις απόψεις και τα αιτήματά τους, τόσο η διοίκηση, όσο και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. 
Κλήθηκε, επίσης, με το 984/19/ΤΠ/30-8-2016 έγγραφό μας (αλλά και με επανειλημμένα ηλεκτρονικά και προφορικά μηνύματα και υπενθυμίσεις μας), και το Υπουργείο Σας, προς το οποίο διατυπώσαμε το αίτημα της συμμετοχής στην συνεδρίαση είτε Υμών προσωπικώς είτε εκπροσώπου σας. 
Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και έτσι δεν κατέστη εφικτή η αμφίπλευρη ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία όμως επιθυμεί να συμβάλλει στην εξομάλυνση της κατάστασης και στην εξεύρεση μιας άμεσης λύσης, προς ανακούφιση του ταλαιπωρημένου τοπικού πληθυσμού. 
Γι αυτό και επαναλαμβάνουμε το αίτημα και την παράκληση να συγκαλέσετε, το συντομότερο, μια συνάντηση, στην οποία όλες οι πλευρές (το Υπουργείο, η διοίκηση του ΟΑΣΘ, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση) θα καταθέσουν τις προτάσεις και τα επιχειρήματά τους και μέσα από την σύνθεσή τους θα προσπαθήσουν από κοινού να δώσουν την καλύτερη δυνατή λύση. 
Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση μόνον όξυνση του προβλήματος μπορεί να σημαίνει.  Κι αυτή την όξυνση δεν την αντέχει η τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more