Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Σφοδρή κόντρα στην Σκύδρα με φόντο την καθαριότητα



 Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας
Σφοδρότατες ήταν οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Σκύδρας κου Μακρίδη, στον επικεφαλή της μείζωνος αντιπολίτευσης Μιχάλη Καραγιάννη και στον πρώην αντιδήμαρχο και νυν αντιπρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου και δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κο Κωστόπουλο.  Ως αφορμή για τις εκρήξεις ήταν αρχικά η συνέντευξη του κου Καραγιάννη στην Πέλλα τηλεόραση και στη συνέχεια η πρόταση του κου Κωστόπουλο για μερική παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτη λόγω αδυναμίας της δημοτικής αρχής να ανταπεξέλθει. Ο κος Μακρίδης ζήτησε και πήρε το λόγο κάνοντας αναφορά στα λεγόμενα του κου Καραγιάννη στη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Πέλλα τηλεόρασης τονίζοντας ότι θύμισε έντονα τον Αλέξη Τσίπρα! Πολλά λόγια ειρωνείες και γενικότερη απαξίωση της καθαριότητας. Ο κος Μακρίδης τόνισε ότι η δημοτική αρχή κάνει ότι μπορεί και δεν λέει ψέματα αλλά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.  Προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα πράγματα με το υπάρχον προσωπικό καθώς υπάρχει απαγόρευση για προσλήψεις. Σαφώς και υπάρχει ανταποδοτικότητα στην καθαριότητα και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ενώ κατέληξε ότι η παλεύεται κάθε μέρα στο πεζοδρόμιο όπως και η διαχείριση του πρασίνου που γίνεται από ένα άτομο! Ακόμη επιτέθηκε στον κο Καραγιάννη και για το ζήτημα με τα σκουπίδια στο στρατόπεδο έξω από το Ριζό τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή κληρονόμησε το πρόβλημα από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κου Χοϊδη αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για τον πρώην Δήμαρχο. Τέλος δήλωσε ότι ο ίδιος πήγε 4 φορές φέτος στα Καλύβια και μάλιστα κούρεψε το γκαζόν στο μεγάλο πάρκο του χωριού και ότι έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες της υπηρεσίας.



Κ. Κωστόπουλος: Λύση η εκχώρηση μέρους της καθαριότητας σε ιδιώτη

 
Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κωσταντίνος Κωστόπουλος ο οποίος αφού ανέλυσε την κατάσταση που όπως τόνισε δεν είναι καθόλου καλή, τόνισε ότι και όταν αυτός ήταν αρμόδιος αντιδήμαρχος είχε ακριβώς τα ίδια άτομα. Ακόμη ανάφερε πως δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα καθαρίσει την πόλη αλλά το να μένει καθαρή! Ακόμη τόνισε ότι τα Καλύβια έχουν εγκαταλειφτεί τελείως ενώ από την άλλη η Πετριά καθαρίζεται πάρα πολλές φορές. Τέλος κατέληξε και πρότεινε ότι θα πρέπει στην καθαριότητα στον Δήμο Σκύδρας να ακολουθηθεί το μοντέλο της Έδεσσας με ένα μεικτό σύστημα ιδιωτών αλλά και του Δήμου Σκύδρας. Άλλωστε κατέληξε και ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Σκύδρας είναι σε άθλια κατάσταση.



Κ. Ιγνατιάδου: Φανερώθηκε το πραγματικό πρόσωπο της αντιπολίτευσης

Το λόγο πήρε η δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου που τόνισε ότι η πρόταση του κου Κωστόπουλου φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο της αντιπολίτευσης και ότι ο κος Καραγιάννης ενώ κατηγόρησε την δημοτική αρχή από τηλεοράσεως ότι δήθεν οδηγεί σε απαξίωση την καθαριότητα και να παραδοθεί σε ιδιώτες, η πρόταση αυτή αποτελεί την κρυφή ατζέντα της αντιπολίτευσης. Ακόμη δήλωσε ικανοποιημένη από την καθαριότητα στον Δήμο και τόνισε ότι σαφώς οι ανταποδοτικές υπηρεσίες είναι οι ίδιες που προσφέρονται στους πολίτες εδώ και χρόνια και για αυτό δεν έχει γίνει καμία αύξηση στα Δημοτικά τέλη. Ακόμη διέψευσε ότι τα Καλύβια έχουν εγκαταλειφτεί  προσθέτοντας ότι δεν είναι κακό οι πρόεδροι των χωριών να βοηθούν στην καθαριότητα. Τέλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι η δημοτική αρχή δεν εξετάζει σε καμιά περίπτωση της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.



Μ. Καραγιάννης: 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο δίνουν οι πολίτες για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό
 Αποτέλεσμα εικόνας για Μιχάλης Καραγιάννης Σκύδρα

Το λόγο πήρε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιχάλης Καραγιάννης τονίζοντας ότι έχει όλο το δικαίωμα να λέει την άποψη του όπως και έκανε στην Πέλλα τηλεόραση και ότι πράγματι αναφέρθηκε στην καθαριότητα και στα σκουπίδια στο στρατόπεδο. Όπως δήλωσε τα σκουπίδια πηγαίνουν ζωντανά και έντομα και τρέφονται την μια στιγμή και την άλλη βρίσκονται σε κάθε γωνία της Σκύδρας. Αποτελεί υγεινομομική βόμβα κατέληξε χαρακτηριστικά. Ακόμη ότι το 30% των ανακυκλώσιμων υλικών που βρίσκονται εκεί επιστρέφονται. Ακόμη αναρωτήθηκε αν μέσα από την τακτική απαξίωσης της καθαριότητας η δημοτική αρχή έχει ως σκοπό την εκχώρηση του σε ιδιώτες. Ακόμη δήλωσε ότι οι δημότες δίνουν τα ίδια χρήματα για την καθαριότητα χωρίς να έχουν τις ίδιες υπηρεσίες καθώς η δημοτική αρχή με την μορφή των απευθείας αναθέσεων δίνει σε ιδιώτες το άλαγμα των λαμπών, το κόψιμο των κλαδιών και την χαλικόστρωση δρόμων. Τόνισε ότι πρόταση του συνδυασμού του είναι η αναδιάταξη της καθαριότητας ενώ κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι παίζει στο δημοτικό συμβούλιο μια κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση επειδή υπάρχει η κάμερα της Πέλλα τηλεόρασης. Τέλος αναρωτήθηκε αν υπάρχουν άδειες σε κτήρια που χτίζονται και αν έχουν πληρωθεί το ΙΚΑ και υπάρχει μαύρη εργασία.



Κ. Ιγνατιάδου: Μοναχικός ο δρόμος  των καταγγελιών

Αποτέλεσμα εικόνας για Κατερίνα Ιγνατιάδου

Η κα Ιγνατιάδου εμφανώς ενοχλημένη από τις αναφορές Καραγιάννη τόνισε ότι η αντιπολίτευση έχει εξαντλήσει όλες τις αντιπολιτευτικές της τακτικές. Πλέον έχει μετατραπεί σε έναν εισαγγελέα. Ακόμη δήλωσε ότι θα απαντά όποτε θέλει και κρίνει και ότι πλέον ο δρόμος των καταγγελιών είναι μοναχικός για τον κο Καραγιάννη και τους συνοδοιπόρους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more