Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επείγουσα επιστολή στον Πρωθυπουργό για την άμεση κατάργηση των μειώσεων των επικουρικών συντάξεων στα άτομα με αναπηρία!



Αποτέλεσμα εικόνας για Ε.Σ.Α.με.Α 
Επείγουσα επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η Ε.Σ.Α.με.Α., επαναθέτοντας το αίτημα της εξαίρεσης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών που έχουν στην φροντίδα τους άτομα με αναπηρία, από τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων (άρθρο 96 ν.4387/2016), και ιδιαίτερα των ατόμων με βαριές αναπηρίες.
Η κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στη χώρα μας, καθώς και όσων φροντίζουν άτομα με αναπηρία, είναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ - όχι μόνο δεν πρέπει να επαναληφθεί, αλλά πρέπει άμεσα να εξασφαλίσετε ότι αυτές οι μειώσεις θα καταργηθούν με ειδική νομοθετική διάταξη με αναδρομική ισχύ.
 Είναι κατανοητό ότι οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις έχουν άμεση επίπτωση στο σύνολο των ατόμων με αναπηρία, επηρεάζοντας ολόκληρη την οικογένεια, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της. Προστίθενται στα μέτρα λιτότητας, στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας αλλά και στη διαχρονική φτώχεια των ατόμων με αναπηρία. Οδηγούν στην εξαθλίωση μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα που ταυτόχρονα είναι αναγκασμένη να παλεύει για υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, περίθαλψη, αδικίες και διακρίσεις, ενάντια σε μια Πολιτεία που δεν έχει καταφέρει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.
Η επιστολή της Ε.Σ.Α.με.Α. :  https://is.gd/D8NMzP
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more