Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση κ. Θ. Ζαγοράκη με τον αρμόδιο επίτροπο για θέματα αθλητισμού κ.Νάβρανσιτς Πρωτοβουλία κατά της παιδικής παχυσαρκίας



 Αποτέλεσμα εικόνας για Θεόδωρος Ζαγοράκης
Στo πλαίσιo της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τον Αθλητισμό, ολοκληρώθηκε η δράση «Skip 2B fit» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Την εκδήλωση επισκέφτηκε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Νάβρανσιτς, τον οποίο υποδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας της ειδικής επιτροπής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Με το πρόγραμμα σωματικής άσκησης «Skip 2B fit», τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα σύντομο και εύκολο στην οργάνωσή του πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκγύμναση κάνοντας «σχοινάκι» για δύο συνεχόμενα λεπτά.

Η πρωτοβουλία αυτή, αφορά την προώθηση της σωματικής άσκησης στα σχολεία και την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Στόχο του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελεί η απόδειξη ότι η καθημερινή  άσκηση μπορεί να γίνει συνήθεια για τα μικρά  παιδιά εύκολα, γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος, με πολλαπλά οφέλη για την σωματική και ψυχική τους υγεία, αλλά και την πνευματική τους καλλιέργεια. Η ειδική ομάδα που κλήθηκε στο ΕΚ να παρουσιάσει την δράση αυτή, προωθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησης στα σχολεία της Μ. Βρετανίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ευρωβουλευτές είχαν τη δυνατότητα να δοκιμαστούν στο πρόγραμμα, αλλά και να μετρήσουν τις επιδόσεις τους.

Κατά την επίσκεψή του στην εκδήλωση, ο Ευρωπαίος Επίτροπος συζήτησε με τον κ. Ζαγοράκη και τους κ. Φίσας και Βέντα, οι οποίοι επίσης συμμετέχουν στο Προεδρείο της ειδικής ομάδας, τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτύξουν από κοινού για την προώθηση του σχολικού αθλητισμού και της σωματικής υγείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά την συνάντησή του με τον Επίτροπο για τον Αθλητισμό, ο κ. Ζαγοράκης επεσήμανε τον πολλαπλό ρόλο και την σημασία του αθλητισμού στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών, τον κοινωνικό αλλά και τον εκπαιδευτικό του ρόλο,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more