Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ



Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ

ΕΡΧΕΤΑΙ, τον άλλο μήνα, ΑΥΤΟ που ΟΛΟΙ με ανυπομονησία περιμέναμε, ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και η αγωνία μας, τελειώνει.
Τώρα μάλιστα που η κυβέρνηση πηρέ και το «πράσινο φως» από τους… «θεσμούς», αδέλφια η επιθυμία μας, θα γίνει πράξη άμεσα.
ΘΑ … «καταπολεμηθεί η …. Διαφθορά»!
Όχι παίζουμε.
Ας δούμε την είδηση για να χαρούμε, και τα λέμε στη συνέχεια.
«Όλα στη… φόρα με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα του «πόθεν έσχες»
Ολα τα περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων για δήλωση θα αναρτώνται στο διαδίκτυο. Ποια είναι τα πρόστιμα που προβλέπονται για τους παραβάτες
Το «πράσινο φως» από τους Θεσμούς έχει το νέο ηλεκτρονικό σύστημα για το «πόθεν έσχες», το οποίο θα αρχίζει να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση τον Οκτώβριο. Στη χθεσινή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργου Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους των δανειστών, έγινε λεπτομερή αναφορά στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα, μέσω του οποίου θα τίθενται σε δημόσια έκθεση, τα περιουσιακά στοιχεία χιλιάδων υπόχρεων σε δήλωση πόθεν έσχες. Παράλληλα για όσους παραλείψουν να κάνουν δήλωση ή υποβάλλουν αναληθή, προβλέπονται ποινικές διώξεις αλλά και διοικητική πρόστιμα που θα αρχίζουν από 150 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάνουν το ένα εκατομμύριο.
Η ρήση που ουσιαστικά… διέπει το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, είναι το γνωστό σε όλους «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον». Χιλιάδες υπόχρεοι σε δήλωση «πόθεν έσχες» θα πρέπει εκτός όλων των άλλων να δηλώνουν κοσμήματα αξίας, έργα τέχνης ακόμα και τιμαλφή που φυλάνε στην οικία τους. Η δήλωση όλων των παραπάνω, συν των ακινήτων, μεταφορικών μέσων, μετοχών και καταθέσεων θα γίνεται στην νέα διαδικτυακή πύλη www. pothen.gr και η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τους κωδικούς του φορολογούμενου στο Taxis . Κατά την πρώτη υποβολή της δήλωσης, θα καταγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία ενώ τα επόμενα έτη, θα δηλώνονται  μόνο οι μεταβολές.
Αυτό που προβλέπεται για τους αιρετούς άρχοντες, για πολιτικούς,  ανώτερους δικαστικούς, επιχειρηματίες είναι ότι τα ηλεκτρονικά τους «Πόθεν έσχες» θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και το μόνο που θα παραλείπεται θα είναι η ακριβής διεύθυνση του υπόχρεου. Σε ότι αφορά άλλους υπόχρεους, όπως δημόσιοι υπάλληλοι και ένστολοι, αυτοί αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία και έχει αποφασιστεί μόνο η δημοσίευση στατιστικών στοιχείων που αφορούν τις δηλώσεις τους.
Επιπρόσθετα σε ότι αφορά στα πρόστιμα για ανακριβή δήλωση ή μη υποβολή αυτής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκινούν από τα 150 ευρώ και μπορούν να φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ, σε περιπτώσεις που αποδειχθεί ότι ο υπόχρεος υπέβαλλε καθυστερημένα δήλωση, προκειμένου να αποκρύψει περιουσιακό στοιχείο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι θα διατηρηθεί ως έχει η πρόβλεψη για υποχρέωση δήλωσης μετρητών αξίας άνω των τα 15.000 ευρώ και τιμαλφών αξίας άνω των 30.000 ευρώ.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Αυτό είναι ρε παιδιά, και άντε τώρα να δω ΠΟΥ θα κρύψετε και ΤΙ!
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, από μανταλάκια, χαρτί υγείας, λεφτά κάτω από το στρώμα, τον κουμπαρά του παιδιού, την μασέλα κειμήλιο της γιαγιάς, τα μπακράτσια της προγιαγιάς, τα παλιά σίδερα με το κάρβουνο, (Νικολάκη να σε δω αν δηλώσεις την «τουλούμπα» που έχεις στον μπαξέ στο χωριό που θεωρείται κειμήλιο αξίας), ακόμα και τα πολύ προσωπικά αντικείμενα…(αυτά δεν περιγράφονται εδώ).  
ΟΛΑ…. Έτσι θα καταπολεμηθεί η «διαφθορά», ΕΤΣΙ θα γίνει ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.
ΤΑ «ΕΞΤΡΑ ΠΡΟΙΚΙΑ» τους δηλαδή, μην πάρουν οι άνθρωποι γουρούνι στο σακί. Και προσέξτε Συνέλληνες, μη νομίζετε πως το «νέο πόθεν αίσχος» θα το συμπληρώσουν ΟΛΟΙ…
Έννοια σας, και τα μεγαλολαμόγια, θα βρουν τρόπο να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω. Ξέρετε για ποιους μιλώ!
Για ΟΛΟΥΣ εκείνους, που ΧΡΟΝΙΑ τώρα χρωστούν στο κράτος, ΚΛΕΒΟΥΝ το κράτος, και τα χρωστούμενα τους και τα κλεψιμαίικα τους, τα πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.
Και θυμηθείτε το, μια και το άρθρο κάνει λόγο και για τα πρόστιμα που θα πέσουν, θα βρουν (ξέρετε ποιοι) ΧΙΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ να βάλουν ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ πρόστιμα σε όλους εμάς τους… «πλούσιους» με τους πίνακες μεγάλης αξίας, τα κοσμήματα, και τα λοιπά τιμαλφή, όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί από όσα δηλώσουμε, θα πάρουν το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ σε φορολογία, οπότε θα μας θεωρήσουν «ύποπτους για μη αληθείς δηλώσεις».
Θα το δείτε. Αυτοί και τα αφεντικά τους είναι ικανοί για ΟΛΑ.
Άντε, μη γράψω τι λέει ο κόσμος πως θα βάλει στην «ηλεκτρονική φόρμα», γιατί είναι και σόκιν….
ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΑΒΑΛΑ και αυτό το λέει ΟΛΟΣ ο κόσμος.
Το «ουδέν κρυπτόν», είναι ακόμα μια ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ που όχι μόνον δεν θα αποδώσει, αλλά θα αφήσει απ’ έξω ΟΛΟΥΣ εκείνους που ανάφερα πιο πάνω, και τους γνωρίζετε.
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ, ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ, ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΣΑΣ. Αντίθετα, το μέτρο αυτό έρχεται για να πιέσετε και άλλο, για να ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΤΕ, τον μέσο Έλληνα.
Που είστε παιδάκια, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Δεν το λέω εγώ αυτό.
Ανοίξτε τα στραβά σας και κοιτάξτε τι γίνεται γύρω σας, ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ, και θα πάρετε τέτοια μηνύματα, που να είστε σίγουροι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more