Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη και Συνδέσμου Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών Πέλλας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου



Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Σηφάκης
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντηση βουλευτών από την Πέλλα, την Ημαθία και την Κοζάνη μαζί με εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων των τριών Νομών με τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ.
Θέμα ήταν η ανάγκη άμεσης υπογραφής υπουργικής απόφασης στα πλαίσια του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας για να ξεκινήσει παράλληλα με την διάθεση νωπού προϊόντος σε ευπαθείς ομάδες και η χυμοποίηση των ροδακίνων σε πρώτη φάση.
Την Πέλλα εκπροσώπησε ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης, ο πρόεδρος της ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς και το μέλος του ΔΣ της ΣΕΑΣ Γιάννης Στογιαννίδης.
Την Ημαθία οι βουλευτές Γιώργος Ουρσουζίδης και Χρήστος Αντωνίου, ο πρόεδρος της κοινοπραξίας ΟΠ Χρ. Γιαννακάκης καθώς και οι πρόεδροι των ΟΠ Νάουσας και Επισκοπής και την Κοζάνη ο βουλευτής Δημήτρης Δημητριάδης.
Το Υπουργείο δεσμεύτηκε σε άμεση μετατροπή ποσότητας 6000 τόνων από νωπό σε χυμό, κάτι που οι παριστάμενοι αγρότες άκουσαν με ικανοποίηση καθόσον θα απορροφηθούν όλες οι ποσότητες που βρίσκονται από καιρό στα ψυγεία. Ακόμη θα εξετάσει την μετατροπή τμήματος των ποσοτήτων δαμάσκηνων σε χυμό.
Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι η τιμή του ροδάκινου στον παραγωγό από το πρόγραμμα επισιτιστικής από 01/01/2017 αυξάνεται από 27 λεπτά σε 37 λεπτά ( πέραν των 20 λεπτών για μεταφορά και τυποποίηση που θα εισπράξει η Ομάδα Παραγωγών ή ο μεμονωμένος που θα συμμετάσχει).
Ακόμη ο Υπουργός παρότρυνε τους αγρότες να συνεχίσουν πιο εντατικά την δωρεάν διάθεση σε ευπαθείς ομάδες όλων των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.  
Ο Γιάννης Σηφάκης, εκ μέρους των παριστάμενων βουλευτών, ενημέρωσε τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα για τις ποσότητες των φρούτων που  έχουν διατεθεί ως τώρα, επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη των προαναφερόμενων αποφάσεων και τόνισε ότι πρέπει να είναι όλοι ( Υπουργείο και αγρότες) σε εγρήγορση για να απορροφηθούν όλα τα χρήματα του προγράμματος που θα ανακουφίσουν τους αγρότες των τριών Νομών.
Οι αγρότες δήλωσαν ικανοποίηση μετά την λήξη της συνάντησης ζητώντας την άμεση έκδοση της υπουργικής απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more