Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

«Ευρωπαϊκή Γιορτή πουλιών 2016»Αποτέλεσμα εικόνας για Σύλλογος Προστασίας Υδρολογικού Συστήματος Εδεσσαίου ποταμού “νεοSOS” 
Ο Σύλλογος Προστασίας Υδρολογικού Συστήματος Εδεσσαίου ποταμού “νεοSOS” συμμετέχοντας και φέτος στην Ευρωπαϊκή Γιορτή πουλιών 2016 , καλεί τα μέλη και τους φίλους του, στον Υγρότοπο Άγρα – Βρυττών – Νησίου, την Κυριακή 9/10/2016 και ώρες 11:30 – 14:00. Μια σειρά από δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, προγραμματίζονται και θα λάβουν μέρος στο Κέντρο Ενημέρωσης Υγροτόπου. Ενδεικτικά:
o          Ενημέρωση για τον Υγρότοπο Άγρα – Βρυττών –Νησίου και για την ορνιθοπανίδα της περιοχής
o          Ορνιθοπαρατήρηση
o          Δραστηριότητες για μικρά παιδιά
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τη ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών

Στόχος της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών είναι η προώθηση της ευαισθητοποίησης για το αξιοθαύμαστο ταξίδι της μετανάστευσης αλλά και των αναγκών των μεταναστευτικών πουλιών στους τόπους αναπαραγωγής, τα μεταναστευτικά περάσματα και τις περιοχές διαχείμασής τους στη Μεσόγειο και την Αφρική.
Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα στην Αφρική. Η BirdLifeInternational και ο εταίρος της στην Ελλάδα, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε τον κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών μέσα από τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (Eurobirdwatch). Οι εκδηλώσεις εστιάζουν στην ανάγκη προστασίας των πουλιών και μεταναστευτικών τους διαδρομών, μιας και η χώρα μας βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι της μετανάστευσης.
Οι εκδηλώσεις φέτος πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε 36 χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας και περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών, ενημέρωση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι φτερωτοί ταξιδιώτες και παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
Στην Ελλάδα, οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου σε 30 περιοχές, σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σχολεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, Δήμους και τοπικούς φορείς. Στις εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν το 2015 σε 36 περιοχές στη Ελλάδα συμμετείχαν περισσότερα από 7.000 άτομα, ενώ συνολικά σε 41 χώρες οργανώθηκαν 1.093 δράσεις, συμμετείχαν 32.000 άτομα, ενώ παρατηρήθηκαν και μετρήθηκαν περίπου 5 εκατομμύρια πουλιά!  http://www.ornithologiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου