Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Δήμος ξανά στην Κρύα Βρύση, με 5.453 υπογραφές, αποφάσισαν οι Κρυαβρυσιώτες !

Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμος Ξανά στην Κρύα Βρύση
Του Λύσανδρου Αμιτζόγλου*

Την επιθυμία τους με τον ποιο επίσημο τρόπο την υπογραφή τους, εξέφρασαν 5.453 πολίτες του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης, για την επανασύσταση του Δήμου με έδρα την ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ. Αυτός είναι ο επίσημος αριθμός μετά την καταμέτρηση των υπογραφών, ενώ ενδεχόμενα να υπάρχουν κάποια ακόμα, ελάχιστα έντυπα υπογραφών, που δεν παραδόθηκαν ακόμα στην Ομάδα Πρωτοβουλίας για την επανασύσταση του Δήμου Κρύας Βρύσης και ίσως αυξήσουν τον αρχικό αριθμό. Η συλλογή των υπογραφών, ολοκληρώθηκε μετά και την τελευταία δημόσια εμφάνιση της Ομάδας στην 29η  Γεωργική Βιοτεχνική Έκθεση, αλλά και την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ανθρώπου που με πρωτοβουλία της ομάδας επισκέφτηκε όλες σχεδόν τις οικίες της Κρύας Βρύσης καθώς και των τοπικών κοινοτήτων Ακρολίμνης, Σταυροδρομίου, Εσωβάλτων και Αγίου Λουκά !
    Ο αριθμός των υπογραφών που συγκεντρώθηκαν ξεπερνά κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη (οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούσαν για 3.500 υπογραφές περίπου) αγγίζοντας απόλυτα ποσοστά και στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι στις τελευταίες εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Δ.Ε. Κρύας Βρύσης ψήφισαν συνολικά 5.302 ψηφοφόροι επί 10.282 εγγεγραμμένων !
     Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα μηνύματα των Κρυαβρυσιώτες του εξωτερικού που εξέφραζαν όλο αυτό το διάστημα με κάθε τρόπο την επιθυμία τους να υπογράψουν και αυτοί κάτι βέβαια που ήταν αντικειμενικά δύσκολο.
      Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι υπήρξαν και 28 συμπολίτες μας που τους ζητήθηκε να υπογράψουν, αφού ερωτήθηκαν πρώτα για το θέμα και ήταν αρνητικοί στο να υπογράψουν, δείγμα τις δημοκρατικής διαδικασίας στην διαδικασία των υπογραφών, αλλά και  του σεβασμού στην αντίθετη άποψη.
    Σίγουρα οι στιγμές αυτές μπορούν να χαρακτηριστούν κάλλιστα ιστορικές για τον τόπο μας αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της Κρύας Βρύσης εκφράζεται σε τόσο μεγάλο ποσοστό η τοπική κοινωνία για ένα θέμα που τις αφορά άμεσα και έτσι δίνει δύναμη και ισχυρά επιχειρήματα στην επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την επανασύσταση του Δήμου με έδρα την Κρύα Βρύση.
    Η επόμενη ενέργεια της Ομάδας Πρωτοβουλίας είναι η κατάθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών όλων των υπογραφών, συμπληρωματικά στον φάκελο που έχει ήδη κατατεθεί από τον Αύγουστο, ενώ αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες μας, και συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομάδας Πρωτοβουλίας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα κατά πάσα πιθανότητα μέχρι τέλος Οκτωβρίου για το χωροταξικό του ΄΄ Καλλικράτη ΄΄!
    Γνωστό είναι βέβαια σε όλους ότι η προσπάθεια αυτή δεν είναι εύκολη και γίνετε προς την κατεύθυνση της αύξησης τον πιθανοτήτων να επανασυσταθεί ο Δήμος μέσα από τα ισχυρά επιχειρήματα που έχουν κατατεθεί. Σημαντικό ρόλο βεβαία θα παίξει και η στάση της Υπουργού Βιομηχανίας και Ανάπτυξης και Βουλευτού του νομού μας Θεοδώρας Τζάκρη η οπαία καταρχήν σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν είναι αρνητική στην κίνηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας !
Αναμένοντας λοιπόν τις εξελίξεις στο θέμα αυτό το επόμενο χρονικό διάστημα, η εφημερίδα μας θα ενημερώνει το αναγνωστικό της κοινό ανάλογα .


* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες νομού Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more