Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Γ. Καρανίκας: Έχουμε ως Πέλλα το χειρότερο οδικό δίκτυο στην Κεντρική Μακεδονία




 Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Καρανίκας

Γράφει η δημοσιογράφος, Σίσκου Ελισσάβετ.

Στην Πέλλα τηλεόραση μίλησε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας για τα προβλήματα του κλάδου αλλά και για τον Εδεσσαϊκό. Η συνέντευξη δόθηκε στον διευθυντή ενημέρωσης του σταθμού Χρήστο Δημητριάδη.

  Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πολλά λουκέτα, έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή είναι εξαντλημένοι οι επιχειρηματίες από τις πολλές υποχρεώσεις και εάν δε γίνει κάτι θα ξαναβγούν λουκέτα και θα αποτελειώσουν την επιχειρηματικότητα.
  Εάν δείτε λίγο το παρελθόν, θα καταλάβετε πως έχουμε τα ίδια αιτήματα την τελευταία εικοσαετία. Το δικό μας δίκτυο είναι το χειρότερο στην Κεντρική  Μακεδονία. Η σύνδεση με την Εγνατία δεν έχει γίνει, ο βασικός δρόμος που διασχίζει το νομό δεν έγινε, οι υποδομές είναι πίσω.
  Ευτυχώς ο πρωτογενής τομέας πάει καλά και αν στηριχτεί θα μπορέσει να σώσει κάποια πράγματα. Δε φτάνει όμως, πρέπει να  γίνουν συγκεκριμένες επενδύσεις, πρέπει να γίνουν υποδομές, και σε υποδομές ο νομός υστερεί, παίρνει μηδέν.
  Σε πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Αλεξιάδη είδαμε τα παράνομα στέκια πόσο κακό κάνουν και στους υγιείς αγρότες, θα το κοιτάξει. Δεν είναι τωρινά, έρχονται χωρίς παραστατικά και παίρνουν το πλούτο μας (  Βούλγαροι, Εσθονοί), χωρίς να παίρνει το κράτος κάτι.
  Ακόμα ζημιώνεται η χώρα μας από το εμπάργκο προς τη Ρωσία. Και το ότι φτάνουν τα προϊόντα μας μέσω άλλων χωρών στη Ρωσία είναι κακό. Αυτό το κομμάτι μας ξεπερνάει, έχει να κάνει με την Ευρώπη και με τις ενέργειες των βουλευτών μας, όσο πιο γρήγορα λυθεί τόσο καλύτερα για την οικονομία μας. Τα πάντα πρέπει να γίνονται με τη σωστή διαδικασία.
  Βασικό είναι να υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, η πολυνομία είναι σε βάρος του επιχειρηματικού κόσμου. Να καταφέρει το κράτος να πατάξει την φοροδιαφυγή και την ανεργία.
   Ο κ. Γιώργος Καρανίκας υπήρξε πρόεδρος  του Εδεσσαϊκού όταν η ομάδα βρέθηκε στην Α΄ εθνική.  Του ζητήθηκε να κάνει  ένα σχόλιο για τον Εδεσσαϊκό και αν η ομάδα μπορεί να επανέλθει σε καλύτερη κατηγορία.
 Απάντησε, πως παρακολουθεί διακριτικά και από μακριά την ομάδα. Γνωρίζει τα παιδιά που είναι στα δρώμενα, εάν βρεθούν  σε μια υγιή προσπάθεια  θα τα καταφέρουν. Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι πιο άγριος σήμερα. Καλύτερα που δεν υπάρχουν μεγάλοι  χρηματοδότες. Στη διοίκηση βρίσκονται παιδιά από το ποδόσφαιρο και αυτό είναι το καλύτερο. Η ομάδα προσπαθεί, θα έρθουν καλά αποτελέσματα, βραχυπρόθεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more