Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ




Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σκύδρας  Χρήστος Μακρίδης απάντησε σε όλες τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και του τοπικού τύπου.

Γράφει η δημοσιογράφος Σίσκου Ελισσάβετ

Χρήστος Μακρίδης « Η καθαριότητα κρίνεται κάθε μέρα, μας βλέπουν κάθε μέρα. Την αντιμετωπίζουμε σθεναρά. Προσπαθεί να επιβιώσει και να επιβληθεί με τον εθελοντισμό της Δημάρχου και της δικής μου προσπάθειας. Επιβιώνουμε με τα λίγα άτομα και με τη συμπεριφορά απαξίωσης της κυβέρνησης. Ο κ. Καραγιάννης δεν έχει τίποτα άλλο να πει και γι αυτό ασχολείται με την καθαριότητα. Προσπαθούμε να έχουμε μια πόλη καθαρή.
 Μέσα στον εθελοντισμό δεν υπάρχουν ούτε μαύρα χρήματα, ούτε μαύρη εργασία. Υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμάνε και αγαπάνε αυτό που κάνουν. Εγώ σαν αντιδήμαρχος, το πιστεύω όταν ανεβαίνω στο απορριμματοφόρο.
 Ο στόλος είναι παλιός και κάθε τόσο χρειάζεται συντήρηση. Τα ανταποδοτικά τα επιστρέφουμε πίσω στο δημότη, γι αυτό υπάρχουν αποδείξεις, εμείς μιλάμε με χαρτιά.
 Όλα τα χωριά τα αντιμετωπίζουμε το ίδιο, είμαστε κοντά τους. Δεν έχουμε εγκαταλείψει  τίποτα στην τύχη του. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Όλοι οι πρόεδροι βοηθούν. Επισκέπτομαι με την ίδια συχνότητα όλα τα χωριά. Ούτε το Μάνδαλο, όπως μας κατηγορεί η κ. Ραχήλ Αλεξανδρίδη, έχει πρόβλημα.  Έχω πάει τέσσερεις φορές στα Καλύβια και το πάρκο των 40 στρεμμάτων το καθάρισα τέσσερεις φορές. Ο κ. Κωστόπουλος κάνει λάθος, το πάρκο απέναντι από το σπίτι του το θέρισα και το κούρεψα.
 Όσο για τα σκουπίδια στο στρατόπεδο του Ριζού , ήταν απόφαση των αντιδημάρχων κ. Καραγιάννη  και κ. Κωστόπουλου να πάνε τα σκουπίδια εκεί, καλώς η κακώς  εμείς το βρήκαμε. Αυτό  το στρατόπεδο φτιάχτηκε το 2011.
Με τις τράπεζες  κλειστές (capital control) δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα  επειδή δεν είχαμε πετρέλαιο και χρήματα.   Μιλάμε για ανακυκλώσιμα υλικά και όχι για σκουπίδια του χώρου υγειονομικής ταφής. Βρήκαμε τον τρόπο και τα απομακρύναμε, το στρατόπεδο καθαρίστηκε. Εκτός εάν κάποιος πηδήξει το φράχτη και τα πετάξει μέσα. Επί αντιδημαρχίας του κ. Χοΐδη είχε επιλεγεί ο χώρος. Δεν κατηγορώ τον κ. Χοϊδη,  ο δήμαρχος ακούει τους συνεργάτες του και το θέμα ήταν προσωρινό. Ο αντιδήμαρχος της κ. Ιγνατιάδου  τον κατηγόρησε, ουσιαστικά δεν ευθύνεται γι αυτή την κατάσταση.  Αυτή τη στιγμή υπεύθυνη στην καθαριότητα κατά 80% είναι η Δήμαρχος. Το στρατόπεδο τελείωσε.
 Το Ντεκοβίλ δεν καθαρίστηκε λόγω της επίσκεψης κλιμακίου ΟΣΕ, όπως μας  κατηγόρησαν. Το είχαμε προγραμματίσει  για τις 25 Αυγούστου,  εμείς καθαρίζουμε βάση προγράμματος. Το φρουραρχείο καθαρίστηκε και η απόφαση ήταν για μετά το τέλος του πανηγυριού της Σκύδρας.
 Φανταστείτε 21 χωριά με τις εκδηλώσεις τους και τα πανηγύρια τους, είμαστε τρία άτομα!.
 Όσο για τις παράνομες χωματερές που έχουν γίνει ή γίνονται στο δήμο Σκύδρας,  τα παπαγαλάκια και οι φωτογράφοι  ξέρουν μόνο να κάνουν καταγγελίες. Τους έχω πει φέρτε μου επώνυμες καταγγελίες, δε μου φέρνουν.
 Ο κόσμος πετάει συνέχεια σκουπίδια και εμείς τα μαζεύουμε.
 Ουδέποτε η δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο σκεφτήκαμε να πάει η καθαριότητα για ιδιωτικοποίηση. Περιμένουμε αυτή τη στιγμή να βγει χρηματοδότηση  από κάποιο πρόγραμμα για 8μηνα για να πάρουμε προσωπικό. Κάθε μέρα δίνουμε μάχη, δε θα τη δώσουμε  σε ιδιώτες. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά της καθαριότητας, κάθε μέρα δίνουνε μάχη.
 Όσο για τους θεατρινισμούς που έχω κατηγορηθεί κατά τη διάρκεια του  δημοτικού συμβουλίου, ειδικά όταν είναι η κάμερα της Πέλλα τηλεόρασης, απαντάωː ότι μιλάω εγώ επειδή μου επιτίθενται. Αγωνίζομαι από το πρωί μέχρι το βράδυ, έχω τα πάντα σε κάποιο φάκελο για να σας τα δείξω. Εμένα πολεμούν, εγώ απαντώ, βαρέθηκα τα παπαγαλάκια και τις καταγγελίες.
 Η δική μας δημοτική αρχή είναι στο δημαρχείο με τις πόρτες και τα κινητά ανοιχτά.
 Κατεβαίνει κανείς στις εκλογές για να προσφέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more