Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν.

Αποτέλεσμα εικόνας για κκε
Την προκλητικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας που αποτυπώνεται και στις πρόσφατες δηλώσεις του Τ. Ερντογάν κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με ερώτησή του προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φ. Μογκερίνι. Η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Κλιμακώνει επικίνδυνα την προκλητικότητά της η αστική τάξη της Τουρκίας. Οι τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν αμφισβητούν τα σύνορα της Ελλάδας κι άλλων χωρών, και την εδαφική ακεραιότητα  στην περιοχή των Βαλκανίων, του Αιγαίου και της Μέσης Ανατολής. Είχαν προηγηθεί, η ανακίνηση θέματος για τη Συνθήκη της Λοζάνης, η προκλητική επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ, σειρά ΝΟΤΑΜ και δηλώσεις από πλευράς τούρκικης κυβέρνησης που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία σε 16 ελληνικά νησιά, καθώς και την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Αξιώνεται, επίσης, να μην περιλαμβάνονται σε ασκήσεις 11 ελληνικά νησιά, τα οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει αποστρατιωτικοποιημένα.

Απέναντι σε αυτήν την επικίνδυνα κλιμακούμενη επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας που αμφισβητεί ευθέως σύνορα και συνολικότερα  κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας κι άλλων χωρών, πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more